Želim da utakmicu odvedemo u neizvjesne vode,a onda ćemo vidjeti na koju će se stranu prelomiti, rekao je Toplak Foto: Krešimir Đurić

Toplak: Moramo Dinamo prisiliti da se brani u određenim trenucima utakmice

| 4.10.2020. u 08:05h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

- Uvijek govorim da je protiv Dinama i najlakša i najteža utakmica. Najteža s obzirom na kvalitetu protivnika, a najlakša s obzirom na to da bi motiv u toj utakmici trebao biti na maksimalnom nivou. Igrači bi trebali biti opušteni da protiv najbolje ekipe u Hrvatskoj daju sve od sebe i u fazi obrane i u fazi napada i da budemo konkurentni  i to je ono što ja uvijek očekujem od svoje ekipe- rekao je trener Varaždina Samir Toplak uoči današnjeg susreta s Dinamom na Gradskom stadionu u Varaždinu, u sklopu 7. kola HT Prve lige.

- U zadnje dvije utakmice protiv dvije dobre ekipe Osijeka i Hajduka, nismo bili na nivou na kojem bi ja želio biti, puno smo radili ovaj tjedan da budemo bolji protiv Dinama jer igramo na svojem terenu pred gledateljima. Očekujem da pokažemo zube u određenim dijelovima utakmice, da namučimo Dinamo i da si napravimo jedan zalog za budućnost - istaknuo je Toplak.

Varaždin ima dosta problema u zadnjem redu, a posljednji problem došao je na susretu u Splitu, nakon kojeg, zbog crvenog kartona, u konkurenciji za momčad neće biti ni Pellumbi, koji je dobio jednu utakmicu neigranja.

- Najveći problem nam je zadnji red. To je ono što nas je krasilo prošlo prvenstvo kada smo imali stabilnu obranu, znalo se napamet četiri igrača koja su stvarno bila na visokom nivou, a u vom trenutku u obrani imamo problema. Vidi se u određenim dijelovima utakmice da obrana nije igrana jer svaku utakmicu ulazi novi igrač u obranu. Radimo na stabilizaciji toga, stigao je Milić iz Dinama, ali treba još vremena da se spremi i hrio bih da nakon ove pauze koja slijedi budemo malo standardniji, da mogu uigrati obranu - rekao je Toplak.

Varaždin je prošle sezone, kao posljednji na tablici, pobijedio na svom stadionu Dinamo 1:0,može li i danas aktulanom prvaku otkinuti bod(ove)?

- Teško mi je uopće prognozirati rezultat jer prije svega razmišljam  i želim da budemo pravi na terenu, da imamo glavu i rep, da budemo bez straha. Moramo Dinamo prisiliti da se brani u određenim trenucima utakmice i  da ih držimo što duže u neizvjesnosti, znači da utakmicu odvedemo u neizvjesne vode,to bi me zadovoljilo, a onda ćemo vidjeti na koju će se stranu prelomiti - zaključio je Toplak. Utakmica će početi u 17 sati.