Trener Varaždina Samir Toplak sa svojim pomoćnikom Brankom Lađevićem u razgovoru sa četvrtim sucem subotnjeg nadmetanja Foto: Krešimir Đurić

Toplak: Sigurno ostajemo prvoligaši jer trebalo bi se zaista dogoditi čudo da se to ne ostvari

| 6.7.2020. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina posljednja tri prvenstvena kola dočekuju na 8. mjestu tablice i sa 6 bodova prednosti u odnosu na devetoplasiranu Istru 1961. Mnogi su mišljenja da je to dovoljna bodovna razlika i da je Varaždin već sada osigurao ostanak u najelitnijem rangu hrvatskog klupskog nogometnog natjecanja.

Varaždinski je sastav prošlog tjedna imao polovičan učinak. U utorak su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici izgubili od Lokomotive 2:0, golovima Tucija u 45. i Jakića u 85. minuti nadmetanja, dok su u subotu na svom stadionu, pred 1789 gledatelja, pobijedili momčad Slaven Belupa 1:0, golom Domagoja Drožđeka iz kaznenog udarca u 80. minuti susreta. Kaznenom udarcu prethodio je prekršaj Šege nad Petkovićem, poslije čega je sudac Goran Pečarić iz Zagreba bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. 

Trener momčadi Samir Toplak nakon susreta nije skidao osmijeh s lica, a što je i razumljivo, s obzirom na trenutačnu poziciju na tablici sastava kojeg vodi.

- Slaven Belupo je najiskusnija momčad u ligi koja je bila u dobrom tonusu. Ne mogu si ništa pomoći kao trener ako me igrači ne prate,a igrači me prate, upijaju, igrači su postali kompaktna ekipa i ja im se klanjam do poda. Sve što radimo ima smisla, a iako u igri još ima dječjih pogrešaka, mi smo od gubitnika prešli u pobjednike. Najviše mi je žao što će prvenstvo ubrzo završiti. Stvarno sam ponosan na sve u klubu, a posebno na naše navijače.  Odigrali smo veoma zrelo, Slaven Belupu smo dali vrlo malo, a mi smo bili strpljivi, gradili, imali prilike i dočekali svojih pet minuta. Ponosan sam i ne znam da li danas ima netko sretniji od mene iako bi htio da su svi u Varaždinu sretni jer mi sigurno ostajemo prvoligaši jer trebalo bi se zaista dogoditi čudo da se to ne ostvari - rekao je Toplak.

Opširnije čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti....