U posljednjem ogledu s Interom na Gradskom stadionu Varaždin je izgubio 1:0, iako je bio bolji Foto: Krešimir Đurić

Toplak s Varaždinom danas debitira kod momčadi kojoj je donedavno bio trener

| 15.2.2020. u 10:21h | Objavljeno u Sport

U sklopu 22. kola HT Prve lige momčad Varaždina će danas u 15 sati gostovati kod Intera u Zaprešiću, što će biti derbi začelja i susret od velikog značaja za obje momčadi koje se bore za očuvanje prvoligaškog statusa. Utakmica je specifična i po tome što će to biti prvi susret kojeg će varaždinska momčad odigrati pod vodstvom novog trenera Samira Toplaka, koji je u ponedjeljak preuzeo ekipu,  anakon što je uprava kluba sporazumno raskinula suradnju s dotadašnjim trenerom Lukom Bonačićem.

Igrom slučaja, Toplak će na klupi varaždinske momčadi debitirati protiv sastava kojeg je posljednje vodio prije dolaska u Varaždin, a na klupi Zaprešićana proveo je pet i pol sezona i time postao najdugovječniji trener u HNL-u. Toplak se nada bodovima za svoju momčad u današnjem ogledu s Interom,koji će početi u 15 sati.

- Osim obrane, koja je potpuno nova, sve ostale igrače Intera poznajem. U ovom trenutku nemaju širinu, imaju dobru atmosferu jer su dobro krenuli u nastavak sezone, nemaju ozlijeđenih ili kartoniranih igrača, standardno su posloženi prema naprijed,a sve stu to igrači koje sam vodio. To je sigurno određena prednost bolje da igram prvu utakmicu s njima, s ekipom koju jako dobro poznajem, ali igrači su ti koji na terenu moraju biti pravi i znati prepoznati situaciju. Želim da budu pravi fajteri, da daju sve od sebe, da otpuste kočnice i da se u određenim trenucima nametnu. Inter nije ekipa koja ćete gaziti, koja ne da igrati, koja igra visoki presing, već će dati igrati a i smo momčad koja može igrati, samo moramo biti točni u predaji i ne smijemo dopustiti da nas Inter u Zaprešiću iskontrira - istaknuo je Toplak.