Samir Toplak nakon pet i pol sezona na klupi Intera, svoj bivši klub pobijedio je u subotu kao trener Varaždina Foto: Dražen Novosel

Toplak: Rekao sam igračima da mogu izgubiti, samo neka pokažu ambiciju da žele pobijediti

| 17.2.2020. u 17:15h | Objavljeno u Sport

Samir Toplak pobjedom je debitirao na klupi Varaždina. U subotnjem susretu 22. kola Varaždin je u derbiju začelja pobijedio u Zaprešiću momčad Intera 2:1, golovima Leona Benka u 60. i Vinka Petkovića u 70. minuti, dok je vodeći gol za domaćina postigao Serderov u 19. minuti. Toplak još nikada nije izgubio prvi susret na klupi sastava kojeg bi preuzeo, a bolji početak mandata u varaždinskom prvoligašu nije mogao ni sanjati.

- Nemam čarobni štapić, ali na neke stvari kod igrača u psihološkom smislu mogao sam djelovati, samo je bilo pitanje hoće li oni traženo ispoštovati. Od igrača sam samo tražio da pokažu ambiciju da žele pobijediti. Nisam htio da padnemo bez ispaljenog metka. Mogli smo izgubiti utakmicu, mogla je utakmica otići na 2:0 za Inter i izgubili bi susret, ali rekao sam igračima promašite pet prilika i neka izgubimo utakmicu, ali ja ću vam čestitati, samo pokažite ambiciju. Na poluvremenu smo se malo razbudili, shvatili su igrači da više nemamo vremena i da moramo sve uzeti. Svaka čast igračima kako su reagirali u drugom poluvremenu, nametnuli smo se i bili jako dobri - rekao je Toplak, analizirajući subotnje nadmetanje.

Oširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti......