Trener Varaždina Samir Toplak nakon što je Leon Benko postigao drugi gol na sinoćnjem susretu s Goricom Foto: Krešimir Đurić

Toplak: Reakcije u posljednjoj minuti nisu bile primjerene ekipi koja bi trebala osvojiti bodove

| 5.3.2020. u 10:42h | Objavljeno u Sport

- Nakon prospavane noći uvijek volim iz svega izvući pozitivu, iako je sigurno teško na ovakav način, primljenim golom u posljednjim sekundama, završiti utakmicu, ali uvijek krivim ono na što mogu utjecati. Naši postupci, odnosno reakcije u posljednjoj minuti susreta nisu bili primjereni ekipi koja bi trebala osvojiti bodove, počevši od Drožđekovog centaršuta 25 sekundi prije kraja i nepotrebnog prekršaja Stolnika u našem kaznenom prostoru jer faulirani igrač Gorice ne bi ništa mogao napraviti s loptom da je i bio u njenom posjedu. To su situacije u kojoj igrači sami odlučuju u sekundi o nekim stvarima i to nas za sada košta - rekao je na današnjem redovitom druženju s novinarima trener momčadi Varaždina Samir Toplak, komentirajući sinoćnjih 2:2 u nadmetanju s Goricom u susretu 25. kola HT Prve lige.

- Pozitivna je stvar da smo ostali neporaženi u nadmetanju s momčadi koja nas je prije toga dva puta pobijedila, bodovno smo dostigli Inter, pri čemu imamo bolji međusobni omjer. Utakmica bez poraza, u dobroj atmosferi, s dobrim dijelovima u igri, pogotovo od 30. minute do poluvremena. Naravno da nam je Gorica pomogla s poklon golom, to nas je diglo, a nakon toga je i treći gol visio u zrak., U drugom poluvremenu Gorica je ubacila drugu špicu, išli su s namjerom da postignu gol i bilo se teško obraniti, ali dobro smo se branili, osim primljenog prvog gola, koji je bio bespotrebno primljen jer nije bilo viška igrača, naprotiv bili smo na igraču, ali nismo dobro reagirali. Sve ostale situacije smo jako dobro rješavali, bili smo borbeni, uklizavali smo, ulazili u blokove, Nevistić je dobro branio i kada je posljednji Lovrićev slobodan udarac završio u zidu rekao sam na klupi da je ovo naš dan i da nam ne mogu postići gol, tako dugo dok im mi, na žalost, nismo poklonili gol. Ostaje žal, ali idemo razmišljati pozitivno. Kada sam preuzeo ekipu imali smo pet bodova do Intera tri do Istre 1961, a obje smo momčadi dostigli i smanjili zaostatak, tako da idemo dalje,a još je puno utakmica do kraja prvenstva - zaključio je Toplak.

Igračima je teško pao gubitak dva boda u samoj završnici nadmetanja, potvrdio je to i golman Varaždina Ivan Nevistić.

- Bilo nam je teško zbog okolnosti zbog kojih smo izgubili praktički već dobivena tri boda. Nema više plakanja i kukanja, dolazi nam brzo nova utakmica i moramo se okrenuti Osijeku. Od kada sam u Prvoj ligi nikada nije bila bolja atmosfera, bez obzira na neriješeni rezultat. Mislim da ćemo iz ovoga izaći još jači i da će nam se to vratiti na nekoj od slijedećih utakmica - naglasio je Nevistić.

Varaždin već u subotu očekuje gostovanje u Gradskom vrtu kod Osijeka, koji je jučer izgubio u Puli od istre 1961 s 1:0. Zbog tri opomene na tom susretu neće moći igrati Benko, Kolarić i Tkalčić, ali će se u kadar za sastav vratiti Đurasek.