Trener Varaždina Samir Toplak i njegov pomoćnik Branko Lađević s tri se boda vraćaju iz Zaprešića Foto: Krešimir Đurić

Toplak debitirao pobjedom, Varaždin svladao Inter u Zaprešiću 2:1

| 15.2.2020. u 16:49h | Objavljeno u Sport

Varaždin je pobijedio Inter u Zaprešiću 2:1, u susretu 22. kola HT Prve lige, preokretom u drugom poluvremenu, golovima Leona Benka i Vinka Petkovića. Bila je to utakmica u kojoj je Inter bio bolji u prvom dijelu, kada je golom Serderova u 19. minuti došao u vodstvo, no Varaždin je bolje odigrao u nastavku i prvo izjednačio golom Leona Benka u 60. minuti na dodavanje Špičića, a u 70. minuti golom Vinka Petkovića došao i do velike, treće pobjede u prvenstvu. Varaždin, koji je i dalje posljednji na tablici, ali sada ima 15 bodova, koliko i 9. Istra 1961,  će u petak, u 23. kolu HT Prve lige, na svom stadionu od 18 sati ugostiti Lokomotivu.

Udarac Zamourija s oko 20 metara daleko od gola.

Žuti karton Seniću zbog prekršaja na sredini terena.

Igrat će se još 4 minute sudačke nadokande vremena.

U 90. minuti na ubačaj Kolarića s lijeve strane benko pred golom efektno škaricama puca, ali GFrelih brani.

U 88. minuti umjesto Tsoneva kod Intera u igru je ušao Zamouri.

U 85. minuti nakon prekršaja Djoua nad Andrićem slobodan udarac za Inter s oko 25 metara, tukao je Tsonev iznad živog zida i gola Varaždina.

U 83. minuti nakon ubačaja Tkalčića s desne strane i povratne lopte Teklića, Benko s 18 metara šalje loptu daleko od gola.

U 81. minuti Postonjski iz slobodnog udarca puca s oko 27 metara prema golu Nevistić sjajno brani udarac u ldesnu stranu njegova gola.

U 77,. minuti izmjena kod domaćina umjesto Mitrovića u igru je ušao Bilobrk.

U 76. minuti zbog prekršaja nad Posavcem na sredini terena požutio je Rom.

U 73. minuti Mitrović je izašao pred gol Varaždina, ali njegov udarac s oko 12 metara obranio je Nevistić.

Nakon gola umjesto Đuraseka u igru je ušao Kolarić.

GOOOOOL Vinko Petković u 70. minuti donosi vodstvo Varaždinu od 2:1. Sjajno je Teklić odigrao za Petkovića u desnoj strani pred golom Intera, napadač Varaždina projurio je po desnoj strani. skrenuo prema sredini kaznenog prostora i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio dsesnu stranu gola Intera za vodstvo Varaždina od 2:1.

U 67. minuti žuti karton dobio je Djou, zbog toga što ga je lopta pogodila u ruku na 20 metara od gola Varaždina. Slobodni udarac za Inter u 69. minuti,kod lopte je Postonjski. pogađa živi zid.

U 65. minuti Andrić u desnoj strani kaznenog prostora Varaždina, lopta izbačena u korner.

U 62. minuti druga izmjena kod Varaždina umjesto Glavice ušao je Petković.

U 61. minuti loptu je kod sredine terena izgubio Novoselec. Tsonev se sjurio prema golu po lijevoj strani odigrao za Andrića kod sredine kaznenog prostora, ali je Senić spasio mogući gol.

GOOOOOOOOLLLL U 60. minuti Varaždin je naplatio pritisak na gol Intera i izjednačio rezultat golom Leona Benka. Loptu je s ,ijeve strane iz kornera ubacio Teklić, obrana Intera odbila je loptu na 18 metara, gdje ju je dočekao Špičić i od prve poslao u lijevu stranu kaznenog prostora Intera gdje je na pet metara od gola loptu glavom dočekao Benko i poslao je u mrežu kraj nemoćnog freliha.

U 58. minuti pucao je Teklić nakon ulaska u lijevu stranu kaznenog prostora Intera, ali je vratar Frelih obranio udarac,odbijenu loptu obrana domaćina je izbacila iz svog kaznenog prostora.

U tijeku je 56. minuta, Varaždin i dalje ima više loptu u nogama ali bez prijetnji po gol Intera.

U 52. minuti kod domaćina umjesto Mlinara u igru je ušao Martić.

Varaždin je u nastavak susreta ušao s namjerom da izjednači rezultat jer se igra na dijelu terena koji pripada Interu.

Počelo je drugo poluvrijeme utakmice u Zaprešiću, bez promjena u momčadima. Podsjetimo, od 15. minute umjesto Stolnika, koji je napustio teren zbog ozljede, u igri je Novoselec.

Kraj prvog poluvrema na odmor se odlazi prednošću Intera od 1:0, golom Serderova, kojemu je to bio deveti gol u sezoni, u 19. minuti susreta, na dodavanje Roma. Posjed lopte bio je 60:40 u korist Intera, koji je imao 7 udaraca prema golu, od kojih 5 u okvir gola, dok je Varaždin uputio tri udarca prema golu, niti jedan u okvir gola.

Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade vremena u prvom poluvremenu.

U 40. minuti greška obrane Intera, lopta je došla do Glavice u desnoj strani kaznenog prostora, ali je van Brugen spriječio moguće ubacivanje Glavice za Benka pred golom Intera.

U 32. minuti Serderov je zamalo zakasnio na loptu pred golom Varaždina, nakon ubačaja pred gol gostiju s desne strane.

U 31. minuti ubačaj Teklića s lijeve strane u kazneni prostor Intera, na pet metara od gola loptu glavom u gužvi zahvaća Glavica i šalje loptu preko gola.

U 28. minuti Tsonev je prošao po lijevoj strani i pucao u prvi, desni donji kut Nevistića, koji je obranio udarac nogomet i loptu izbacuje u korner.

U 26. minuti udarac van Brugena iz daljine u lijevu stranu gola Nevistića, vratar Varaždinaca loptu skreće u korner.

U 19. minuti Inter je poveo golom Serderova. Akcija Intera išla je po lijevoj strani, Postonjski je odlučio loptu prebaciti na desnu stranu gdje ju je kod korner zastavice dočekao Rom i loptom po zemlji, pred golom Nevistića, na pet metara od njegove mreže,odigrao za Srderova, koji je loptu poslao u gol kraj nemoćnog varaždinskog vratara. U blizini je bilo nekoliko igrača Varaždina, ali niej bilo prave reakcije.

U 15. minuti prva izmjena na susretu i to kod Varaždina, Stolnik je zbog ozljede otišao u svlačionicu a u igru je ušao Ivan Novoselec.

U tijeku je 13. minuta, a Varaždin je s igračem manje na terenu jer se pomoć dulje vrijeme ukazuje Marku Stolniku.

U 7. minuti dobra akcija Varaždina, koju su na sredini terena započeli Benko i Teklić, lopta je nakon toga prebačena na lijevu stranu za Glavicu, koji je pokušao kod gol aut linije ubaciti pred gol, ali u ruke vratar Intera.

U 3. minuti prijetnja Mitrovića, udarac iz blizine, ali je vratar Nevistić obranio njegov pokušaj.

Počeo je derbi začelja u 15 sati, između devetoplasiranog Intera i desetoplasiranog Varaždina, kojem na klupi debitira Samir Toplak, trener koji je do nedavno pet i pol godina proveo na klupi upravo zaprešićkog prvoligaša. Varaždin u plavim majicama i bijelim gaćicam,a, Inter u tradicionalnim žutim majicama i plavim gaćicama

Utakmica 22. kola HT Prve lige, derbi začelja, igrat će se na stadionu u Zaprešiću, na kojeg su došli i brojni navijači Varaždina, po sunčanom vremenu i uz temperaturu zraka od 12 Celzijevih stupnjeva. Glavni sudac je Ivan Bebek a VAR sudac je Fran Jović. U najavi kola jučer je Lokomotiva pobijedila Istru 1961 s 2:0.

Objavljeni su sastavi momčadi koje će početi današnje nadmetanje u Zaprešiću. Samir Toplak odlučio je u prvih 11 staviti igrače koji su do sada svoju priliku čekali na klupi za pričuve...Od prve minute u sastavu je novopridošli Teklić, vratio se Glavica, u momčadi je i Senić...Kapetan je Leon Benko.

sastavi_inter_varazdin.jpg