U ovom trenutku prema naprijed imamo veliku kvalitetu i to ćemo sutra pokazati, rekao je Toplak Foto: Dražen Novosel

Toplak: Ako sutra izgubimo dvoboj na sredini terena onda nemamo nikakvih izgleda

| 27.2.2020. u 10:21h | Objavljeno u Sport

U sklopu 24. kola HT Prve lige momčad Varaždina sutra u 17 sati očekuje gostovanje u Koprivnici i susret sa Slaven Belupom. Bit će to njihov treći međusobni ogled u ovom prvenstvu, dosadašnja dva završila su bez pobjednika (1:1 i 0:0), a tek treba vidjeti kome će sutrašnja utakmica biti treća - sreća.

Zbog ozljeda u varaždinskoj momčadi neće biti braće Glavina, Denisa i Dominika, dok bi ostali trebali biti na raspolaganju treneru Samiru Toplaku, koji je najavio promjene u početnom sastavu u odnosu na susret s Lokomotivom, pri čemu za momčad konkururiraju i Đurasek i Teklić, kao i Drožđek, kod kojeg je ozljeda mišića stvar prošlosti.

- Veseli me da seu puni pogon vraćaju Drožđek i Đurasek,sigurno ćemo biti jači za dvoboj u Koprivnici, a ono što me svakodnevno veseli je da ekipa izgleda sve bolje. Ekipa mi daje povod za optimizam,igrači brzo usvajaju našu filozofiju i trude se da je upijaju što prije. I prije nego sam došao rekao sam da mi je najveći neprijatelj vrijeme i sada mi je stvarno žao što nije bilo više vremena da pokažemo da ova momčad vrijedi puno više. Jučer, po teškim uvjetima, igrači su odradili jako dobar trening i veliki sam optimista. Mislim da smo se dobro pripremili za Slaven Belupo, za njihov sustav koji preferiraju. Znamo da imaju problema s napadom,gdje im neće igrati Krstanović, ali mi imamo puno većih problema s obzirom na naš položaj na ljestvici i moramo biti vrlo koncentrirani i odlučni da iz Koprivnice nešto donesemo - rekao je trener Toplak.

Govoreći o sutrašnjem suparniku i njegovim jačim stranama Toplak je istaknuo:

- Momentalno su najopasniji u činjenici da imaju pozitivan niz i puni su samopouzdanja, a u nekim su slučajevima i pozitivno bahati, na što imaju pravo. Jako dobro su se pojačali u zimi, odradili su kompletne pripreme s novim trenerom i sigurno imaju dovoljno optimizma da se nama suprotstave, međutim, nemamo pravo birati suparnike. Mislimo da se u Koprivnici može igrati, nije to vrući teren pa da bi strahovali od atmosfere na stadionu, već je bitno da greške koje radimo smanjimo na najmanju moguću mjeru - rekao je Toplak, aludirajući na primljene golove u prošlom kolu protiv Lokomotive.

Upitan što će biti posebno važno da bi se došlo do toliko potrebnih bodova na sutrašnjem gostovanju, trener Varaždina je odgovorio:

- Ako u Koprivnici izgubimo dvoboj na sredini terena onda nemamo nikakvih izgleda. Sredina terena je ključ svega, to je srce momčadi, mora biti točan pas, igrači koji preuzimaju odgovornost i očekujem da ćemo sutra biti puno konkretniji, bolji i agresivniji. U ovom trenutku prema naprijed imamo veliku kvalitetu i to ćemo sutra pokazati - zaključio je Toplak.