Trener Varaždina Samir Toplak i igrač Neven Đurasek na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana na glavnom terenu stadiona Foto: Dražen Novosel

Toplak: Ako ćemo Dinamo dugo držati u neizvjesnosti onda se imamo nečemu i nadati

| 4.6.2020. u 10:23h | Objavljeno u Sport

- Mislim da nam je pauza dobro došla, zbog puno stvari. Bili smo dosta skupa, napravili smo zajedničke pripreme, igračima smo još više približili našu filozofiju igre, napravili smo koheziju u momčadi, koja bi mogla biti ključna u borbi za bodove. Bez obzira na to što nam je bilo teško bez utakmica, da se nastavio onaj ritam prvenstva od prije pandemije morali bi puno toga rješavati u hodu i pitanje je kako bi to izgledalo po terenima kakve smo imali. Iiz ove pauze izvlačim pozitivu i vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva biti puno bolji. Želim da igraču počnu vjerovati u nešto što je prije zvučalo kao utopija, da ćemo izboriti ostanak u ligi, a ako ćemo svi biti u toj vjeri onda će preostalih 10 kola biti lijepi za nas - rekao je na današnjem susretu s novinarima trener Varaždina Samir Toplak.

Varaždin je uoči nastavka prvenstva oodigrao tri pripremna susreta, dva s Lokomotivom i generalku protiv Gorice.

- Bili smo puno kompaktniji u tim susretima, puno smo toga radili ono što smo i trenirali i zadovoljniji sam u odnosu na ono što smo prije igrali. Prije je bilo na mahove, dosta individualno, a u ovom trenutku mislim da ekipa funkcionira momčadski, da točno znaju što trebaju raditi na terenu u fazi obrane i u fazi napada. Naravno da uz sve to na naplatu dolazi i kvaliteta kao što nas je Gorica izmasakrirala i postigla je golove nakon svih naših dječjih pogrešaka u fazi obrane. Znam da će se to događati i u prvenstvu, da će biti takvih utakmica, ali uvijek govorim bolje da te udari po glavi se u jednoj utakmici nego da kiksneš na svakom susretu. Putokaz nam je Lokomotiva s kojom smo bili maksimalno ravnopravni u dvije utakmice, a nekim trenucima čak i bolji i to me veseli. Ako ćemo biti na tom nivou , koncentrirani i raditi sve manje grešaka onda ćemo biti i konkurentni - naglasio je Toplak.

U subotu u Varaždin u sklopu 27. kola HT Prve lige dolazi momčad Dinama, a susret će početi u 21 sat i 5 minuta, bez prisustva gledatelja. Zbog žutih kartona u momčadi Varaždina neće biti Posavca, zbog ozljede s treninga izostat će Tkalčić, dok je Kolarić osjetio bol u zadnjoj loži i jučer ga nije bilo na treningu pa će se tek vidjeti hoće li biti spreman za subotnje nadmetanje.

- Protiv Dinama je svaki bod dobar. Igramo kod kuće bez gledatelja,s jedne strane je dobro da otvaramo prvenstvo s maksimalnim favoritom, a već sam rekao da favorite možeš iznenaditi na početku, kada još ne znaju u kakvoj su formi, ali je otežavajuća okolnost za nas da je na klupi Dinama novi trener koje nismo mogli skautirati, mada se neće puno toga mijenjati, ali će se vjerojatno polet i nova energija primijetiti na terenu. Znamo odakle prijeti najveća opasnost, kakva je Dinamo kvaliteta i sigurno da se moramo maksimalno posvetiti tim stvarima. Od jučer smo počeli raditi na tome kako kontrirati Dinamo, nadam se da ćemo biti prava momčad, da ćemo se dobro braniti i opasno napadati. Nadam se da ekipa koja će istrčati, uz pet zamjena na koje imamo pravo, a što je jako dobro, može Dinamo dugo držati u neizvjesnosti, a ako ćemo ih dugo držati u neizvjesnosti pa da uđu u nervozu onda se imamo nečemu i nadati - zaključio je Toplak.

Jedan od igrača koji će biti konkurenciji za sastav Varaždina na subotnjem susretu bit će vezni igrač Neven Đurasek.

- Ovo je najjača ekipa Dinama u posljednjih 20 godina i da bi se nešto osvojilo protiv njih moraš sve ostaviti na terenu, ali pokazali smo da možemo. U Varaždinu smo ih pobijedili, dok smo ih u Zagrebu držali na 0:0 sve do 77. minute. Mislim da imamo recept za Dinamo, spremni smo, što ćemo pokazati na terenu i dat ćemo sve od sebe da uzmemo neki bod - naglasio je Đurasek.