Gorica je dobra ekipa, agresivna u brzom otvaranju i ako im se uđe u mlin može se teško stradati,upozorava trener Varaždina Samir Toplak Foto: Krešimir Đurić

Toplak: U Velikoj Gorici očekujem otvorenu i zanimljivu utakmicu

| 9.7.2020. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Nakon pobjede nad Slaven Belupom u prošlom kolu 1:0, nogometaši Varaždina dobili su dva dana odmora, nakon čega su počele pripreme za sutrašnji susret 34. kola HT Prve lige u Velikoj Gorici, gdje će domaća Gorica ugostiti varaždinskog prvoligaša. Bit će to nadmetanje šestoplasiranog domaćina i osmoplasiranih Varaždinaca.

- Igrači su zaslužili taj odmor, a iskreno se nadam da ćemo naći dovoljno motiva da budemo konkurentni i na željenom nivou. Tonus je malo pao, svega toga sam svjestan, ali nakon dobrih dosadašnjih rezultata možemo odigrati dobru utakmicu. Goricu smo kvalitetno snimili, znamo koje su im dobre i loše strane, pod novim trenerom malo su promijenili neke taktičke stvari koje ćemo na treninzima još odraditi. Očekujem dobru utakmicu, Gorica je izgubila šanse za peto mjesto i možda će probati nešto novo. Izuzetno su dobra ekipa, agresivna u brzom otvaranju i ako im se uđe u mlin može se teško stradati, ali i ekipa protiv koje se može igrati - rekao je trener Varaždina Samir Toplak.

Obje momčadi, s obzirom na svoj položaj na tablici, sutra u 20 sati mogu odigrati susret bez pritiska, a u tom slučaju bi gledatelji mogli doći na svoje.

- Očekuje da će to biti zanimljiva utakmica. U pripremnom periodu kod njih smo izgubili 5:1 u dosta dobrom susretu u kojem smo i mi imali svoje prilike, kod vodstva domaćina od 2:1 i mogli smo se vratiti u utakmicu. Očekujem otvorenu utakmicu, nalik onoj protiv Lokomotive. Znamo se braniti ali isto tako i biti opasni prema naprijed i to ćemo sutra prezentirati - naglasio je Toplak.

Zbog tri žuta kartona u momčadi neće biti Vinka Petkovića, dok su svi ostali igrači zdravi i Toplak najavljuje da će najjači sastav početi sutrašnje nadmetanje,