Samir Toplak i Matej Senić na današnjem susretu s novinarima u klubu Foto: Dražen Novosel

Toplak: Utakmica s Goricom je izuzetno bitna i sa svojom energijom idemo izazvati pobjedu

| 2.3.2020. u 11:54h | Objavljeno u Sport

Nakon boda osvojenog u petak protiv Slaven Belupa u Koprivnici u varaždinskoj se momčadi pripremaju za srijedu i nadmetanje s Goricom u sklopu 25. kola HT Prve lige.

- Dobro izboren bod u taktički jako dobroj odigranoj utakmici, sve što smo pripremali za Slaven Belupo igrači su više u fazi obrane nego u napadu odradili i mogu biti zadovoljan u tom dijelu. Vrlo sigurno smo djelovali u obrani protiv Slaven Belupa koji je bio u ekspanziji nakon pobjede nad Hajdukom i boda u Puli i bili su uvjereni da će nas pobijediti i odmaknuti se od donjeg dijela tablice. Znali smo ako im zatvorimo vezni red, koji neće dobiti prostora, da bi mogli ostajati naša tri brza igrača prema naprijed na velikom prostoru s njihovim stoperima i sve je išlo po tom planu. nedostajala je samo realizacija. Imali smo dvije jako dobre prilike, a bile su to najbolje šanse na utakmici, dok ej Slaven imao određenu dominaciju tijekom susreta, što je normalno, ali smo djelovali vrlo sigurno, pogotovo naša dva stopera i vratar i baš sam bio zadovoljan jer nije bilo nervoze u igri pa da bi nam stvarali prilike. Na tragu toga mogu reći da sam zadovoljan bodom,iako uvijek tražim više želim pobjedu hoću da iskočims  posljednjeg mjesta. Znam situacije u Interu i Istri i znam da je u ovom trenutku naša situacija puno bolja nego kod njih i zato bi htio da napravimo iskorak i da oni nas love, pogotovo jer dolaze u četvrtom krugu nama u goste. Idemo korak pokorak, iz tri utakmice, s dva teška gostovanja osvojili smo četiri boda i na tim temeljima idemo dalje - rekao je trener momčadi Varaždina Samir Toplak.

Stoper Matej Senić također je zadovoljan osvojenim bodom u Koprivnici.

- Dobro smo odradili posao u obrani, nismo primili gol što je bilo najvažnije, a prema naprijed imali smo dvije prilike. Gledam Drožđeka ovih dana, teško mu je, dao sam mu punu podršku i rekao mu da će doći gol, da će u srijedu dati i da ćemo pobijediti Goricu i dignuti se s posljednjeg mjesta na tablici - naglasio je Senić.

Protiv Gorice će najvjerojatnije istrčati sastav koji je počeo utakmicu u Koprivnici jedino će izostati Đurasek zbog tri žuta kartona, a i nije sigurno hoće li u momčadi biti Tkalčić, koji je napustio teren u nadmetanju sa Slaven Belupom zbog ozljede. Gorica je momčad koja ne leži Varaždinu, dosadašnja dva susreta završila su pobjedom Gorice, ali je Samir Toplak na klupi Intera protiv tog sastava ostvarivao dobre rezultate.

- Inter im je bio crna mačka, iako sam ja njih zezao da su oni nama crna mačka jer ipak je Inter dugodoišnji sudionik Prve lige, a oni su bili novi. U srijedu nas očekuje teška utakmica, promijenili su trenera, na krilima toga su u rutinskoj pobjedi i na razlici u kvaliteti pobijedili Istru 1961. Imaju Lovrića, Suka, kojeg obožavam kao igrača i s njima moraš biti koncentriran 90 minuta. Mislim da ekipa raste, da im možemo odlično parirati, zadovoljan sam sa širinom kadra, neću tražiti nikakav alibi, priključak koji smo sada uhvatilio trebamo poentirati i sa svojom energijom trebamo izazvati pobjedu, koja bi nas maksimalno digla. Naravno nakon toga ne završagva prvenstvo i nećemo ići četiri utakmice što skuplje prodati kožu već ćemo i na tim susretima tražiti bodove, ali srijeda je izuzetno bittna da napravimo iskorak i da pokažemo da smo ovih tri tjedna nešto radili - istaknuo je Toplak.