Trener Samir Toplak i polušpica Tonio Teklić na današnjem susretu s novinarima u varaždinskom prvoligašu Foto: Dražen Novosel

Toplak uoči Intera: Ako pobijedimo u subotu čak bih mogao reći da smo ostali u ligi

| 13.2.2020. u 11:33h | Objavljeno u Sport

- Najvažnije je u Zaprešiću pobijediti, a ako se ne može pobijediti onda će dobar biti i neriješen rezultat jer treba nam jedan rezultat koji će nam dati poticaj za zamah. Ne možemo čekati da se nešto desi, ne možemo čekati utakmice kada će Inter i Istra 1961 doći nama u goste. Moramo biti svjesni situacije i ako u subotu pobijedimo maksimalno smo u igri, a čak bih mogao hrabro reći da smo ostali u ligi. To je utakmica koja te vraća u život. Bod je dobar na psihološkom planu ali ne znači nešto puno u bodovnom smislu. Želim da su moji igrači pobjednici, da izađu na teren dišpetni, kao Dalmatinci, i da nikome ne priznaju da je netko bolji od njih - rekao je trener nogometaša Varaždina Samir Toplak na današnjem redovitom susretu s novinarima u klubu, uoči subotnjeg prvenstvenog nadmetanja s Interom u Zaprešiću, u sklopu 22. kola HT Prve lige.

Momčad je preuzeo u ponedjeljak i odradio nekoliko treninga.

- Puno je toga za raditi, a jako je malo vremena i pokušavamo sve sumirati u normalu, da ne bi bilo previše informacija i da igrače ne opteretim previše, više nego što su opterećeni u psihološkom smislu. Napravljen je mali pomak u psihološkom smislu i igrači su shvatili da u ovom poslu i sportu treba uživati. Na treningu sve radimo da poboljšamo neke stvari a između ostalog da na kraju budemo bolji. Puno smo radili na taktičkim detaljima za koje smatram da bi trebali biti drugačiji nego što su bili do sada i mislim da će to s vremenom biti sve bolje. Do reprezentativne stanke, do 20. ožujka, ekipa bi trebala imati glavu i rep, izgledati onako kao bi htio. Naravno, u svemu tome treba nam i rezultat u predstojeće četiri utakmice, kojeg trebamo tražiti, a konačno i došao sam zbog toga da podebljamo bodovni učinak. Nećemo umirati u ljepoti, ali sigurno da ćemo uz neke taktičke stvari biti atraktivna ekipa jer u svlačionici sigurno ima materijala, a da tako ne mislim ne bih se ni prihvatio ovog posla. Ima igrača koji imaju individualnu kvalitetu, ali nisu bili složeni u cjelinu i neke kvalitetne stvari, s kojima raspolažu, nisu ispoljavali, a loše su stvari dolazile na vidjelo - rekao je Toplak.

Izvjesno je da zbog ozljeda u sastavu neće biti Denis Glavina i Domagoj Drožđek, a ostali su u konkurenciji za susret s Interom, koji će početi u subotu u 15 sati. U svlačionicu su stigla dva nova igrača, koja bi trebala pomoći u ostvarenju cilja.

- Dobili smo dva jako dobra igrača Tonia Teklića i Petra Mamića kojeg sam već trenirao, u pregovorima smo još s dvojicom kvalitetnih igrača, do kraja tjedna bi trebali znati njihovu sudbinu, ali i ako se ništa ne dogodi nećemo plakati, mi koji smo ovdje trebamo izvući maksimum iz sebe i izvući se iz trenutačne situacije, a sigurno nismo slabiji ni od Intera ni od Istre 1961. Žalim što u kadru za Zaprešić nećemo imati Denisa i Domagoja jer su to igrači koji bi trebali napraviti prevagu, ali u ovom trenutku svi su igrači u prilici da se nametnu i možda ću u prvih mjesec dana bi nekorektan prema nekome jer ne mogu svi igrati, ali u mjesec dana ću sigurno imati pravu sliku i vidjeti tko je u mojim filozofijama a tko nije - rekao je Toplak.

Toplak poznaje igrače Intera, s obzirom na to da je pet i pol godina bio trener u tom prvoligašu.

- Osim obrane, koja je potpuno nova, sve ostale igrače poznajem. U ovom trenutku nemaju širinu, imaju dobru atmosferu jer su dobro krenuli u nastavak sezone, nemaju ozlijeđenih ili kartoniranih igrača, standardno su posloženi prema naprijed,a sve stu to igrači koje sam vodio. To je sigurno određena prednost bolje da igram prvu utakmicu s njima,a s ekipom koju jako dobro poznajem, ali igrači su ti koji na terenu moraju biti pravi i znati prepoznati situaciju. Želim da budu pravi fajteri, da daju sve od sebe, da otpuste kočnice i da se u određenim trenucima nametnu. Inter nije ekipa koja ćete gaziti, koja ne da igrati, koja igra visoki presing, već će dati igrati a i smo momčad koja može igrati, samo moramo biti točni u predaji i ne smijemo dopustiti da nas Inter u Zaprešiću iskontrira - istaknuo je Toplak, rekavši da još ne zna kojih 11 će početi subotnji susret.

- Bit će sigurno nekih promjena, pogotovo taktičkih, a u ovom trenutku stvarno ne znam prvih 11 jer imamo još dva jako bitna treninga i onda ćemo sve izvagati. Denis Glavina i Drožđek trebali bi biti u konkurenciji za susret s Lokomotivom, koji nas očekuje naredni petak - zaključio je Toplak.