Tko su kandidati za najbolje varaždinske sportaše i klubove u 2023. godini? Foto: Krešimir Đurić

Tko su kandidati za najbolje varaždinske sportaše i klubove u 2023. godini?

| 19.1.2024. u 12:53h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ove godine organizira 61. izdanje proglašenja najboljih sportaša Grada Varaždina, u okviru kojeg će se najboljim sportašicama, sportašima, sportskim kolektivima i sportskim djelatnicima na svečanosti koja će se održati 21. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, uručiti nagrade i priznanja.

U konkurenciji za najbolju sportašicu su Jana Koščak iz Atletskog kluba Sloboda, Amanda Mlinarić iz Varaždinskog streličarskog kluba i Tajana Koščak,članica Savate kluba Omega.

Za najbolje sportaše konkuriraju Mihael Bešenić, član Hrvačkog kluba Vindija,Roko Farkaš iz Atletskog kluba Sloboda,Enes Garibović iz Športskog karate kluba Varaždin,Patrik Grđan, član Savate kluba Omega, Andrej Hladnik iz Atletskog kluba Varaždin i Marin Ranteš, član Brdsko biciklističkog kluba ASI.

Za najbolju žensku ekipu nominirane su Stolnoteniski klub Varaždin i Ženski rukometni klub Koka.

U konkurenciji za najbolju momčad su Atletski klub Varaždin, Hrvački klub Vindija, Nogometni klub Varaždin, STK “Stolnoteniski Centar Ronald Ređep, Športsko ribolovni klub Varaždin i Varaždinski streličarski klub.

Za najveću nadu u ženskoj konkurenciji nominirane su Dora Androlić iz Atletskog kluba Sloboda,Ema Juričan, članica Orijentacijskog kluba Varaždin,Lara Likić iz Tenis kluba Varteks i Mia Međimurec iz Streličarskog kluba Cekin.

Za najveću nadu u muškoj konkurenciji istaknuti su Ivan Bračko iz Tenis kluba Varaždin 1181,Gregor Gašparić,iz Streljačkog društva Varaždin, Nikola Pošta, član Atletskog kluba Sloboda i Talan Tristan iz Savate kluba Fight club Kovačić.

O najboljima u varaždinskom sportu za 20203. godinu svojim će glasovima odlučiti članovi Stručne prosudbene komisije, u kojoj je ukupno 64 člana, a riječ je o članovima Skupštine Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, predstavnicima Grada Varaždina, ugledni varaždinskim sportašima, dosadašnjim dobitnicima Nagrade za životno djelo Zajednice SUG i varaždinskim novinarima.

Svoje glasačke listiće članovi Stručne prosudbene komisije trebaju poslati Zajednici najkasnije do petka,26. siječnja.

Podsjetimo, u lanjskom izboru laureati su bili atletičarka varaždinske Slobode Jana Koščak, karatist Enes Garibović, Stolnoteniski klub Varaždin i Nogometni klub Varaždin.

Lani je Nagrada za životno djelo dodjeljena posthumno atletičaru Zvonku Bezjaku, dok je priznanje za izniman doprinos promociji varaždinskog sporta u svijetu primio izbornik hrvatske nogometne Zlatko Dalić.

Najbolja sportašica u konkurenciji osoba s invaliditetom ili gluhih osoba bila je Kristina Dovydaityte Pajić (Varaždinski športski savez gluhih), a najbolji sportaš Nikola Kosec (Plivački klub Vidra).

Najbolja ženska ekipa osoba s invaliditetom ili gluhih osoba bio je Plivački klub Vidra, a najbolja muška ekipa osoba s invaliditetom ili gluhih osoba Pikado klub gluhih Polet.

Najveće nade varaždinskog sporta bili su Mia Međimurec (Streličarski klub Cekin) i Janko Kišak (Atletski klub Sloboda).