Dominik Božak napadač je momčadi Ivančice, drugoplasirane nakon jesenskog dijela sezone u 4. NL Foto: Dražen Novosel

Tko je Dominik Božak, trenutno prvi strijelac Četvrte NL Čakovec - Varaždin

| 17.12.2019. u 13:58h | Objavljeno u Sport

Nakon 13 odigranih jesenskih kola u Četvrtoj nogometnoj ligi Skupina Čakovec - Varaždina prvi strijelac prvenstva je napadač Ivančice Dominik Božak (28), s 14 postignutih golova, od kojih je jedan bio iz kaznenog udarca. Za tri je gola bolji od pratitelja. U nogometne vode ušao je kao šestogodišnjak u Lepoglavi.

- Od malena sam bio na igralištu i volio sam samo nogomet stoga ne treba čuditi da sam završio na nogometnom igralištu Lepoglave, gdje je tadašnji trener Franjo Murić počeo raditi s najmlađima i ja sam im se priključio - prisjeća se Božak.

Kada je bio u petom razredu osnovne škole organiziran je nogometni kamp u Ivancu na kojem je bio primijećen od jednog trenera, koji ga je preporučio varaždinskom Varteksu, gdje je otišao kada je pohađao šesti razredu osnovne škole i zadržao se tri godine. Kao petnaestogodišnjak vratio se u Lepoglavu.
- Od početka sam napadač, jedino sam u Varteksu godinu i pol bio stoper i desni bočni. Na poziciji bočnog još sam se i snašao, ali uloga stopera nikako mi nije odgovarala - priznaje Božak.

Opširnije čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti.....