Timotej Kocen i Stjepan Hunjak na postolju utrke u Crikvenici Foto: BK Maraton Kreidler

Timotej Kocen državni prvak u maratonu, Stjepan Hunjak drugi

| 20.5.2016. u 18:29h | Objavljeno u Sport

U kišnoj i hladnoj Crikvenici održalo se državno prvenstvo u biciklističkom maratonu gdje su nastupili natjecatelji Biciklističkog kluba Maraton Kreidler iz Novog Marofa. U konkurenciji mlađih juniora se Timotej Kocen okitio se naslovom državnog prvaka, dok je njegov klupski kolega Stjepan Hunjak postao viceprvak.

Ova dvojica izuzetno perspektivnih vozača potvrđuju da su trenutno najbolji u državi u svojoj kategoriji. U konkurenciji juniora Josip Meštrić ponovno se popeo na pobjedničko postoje te osvojio brončanu medalju. U ženskoj konkurenciji juniorki Laura Horvat zauzima četvrto mjesto. U konkurenciji sport, Dragan Mihalec je također bio na pobjedničkom postolju treći, a Ivan Ružman četvrti. Kod veterana B, Aleksandar Kosovelj zauzeo 10. mjesto, a kod veterana A, Branimir Šafran nije završio utrku. U najjačoj Elite konkurenciji, Matija Meštrić radi tehničkih problema na biciklu zauzeo tek 17. mjesto.

Kada na utrci nastupite s devet vozača i osvojite četiri medalje i titulu državnog prvaka svakako morate biti zadovoljni i ponosni na vozače i na klub u cjelini. Ovo je veliki uspjeh za biciklistički klub Maraton Kreidler iz Novog Marofa jer ima državnog prvaka upravo u disciplini Maraton. Ponovno se moramo zahvaliti našem generalnim sponzorima: Trgovini Beciklin iz Preloga na vrhunskim biciklima Kreidler, Tvornici "Knauf Instalation" iz Novog Marofa te Bolnici Sveta Katarina iz Zaboka - rekao je Branimir Štimec, trener BK Maraton Kreidlera.