Tihana Vusić i Jurica Kavran ostvarili su sjajan rezultat na turniru u Bologni Foto: SPK Varaždin

Tihana Vusić i Jurica Kavran četvrti na turniru koji je među 5 najvećih na svijetu

| 1.4.2017. u 11:45h | Objavljeno u Sport


U Pieve di Centu pokraj Bologne održano je veliko međunarodno natjecanje „36. Trofeo Colombo“ u organizaciji Team Diablo i svjetske sportsko plesne federacije WDSF. Ovogodišnje natjecanje je po broju prijavljenih parova nadmašilo sva očekivanja, tako da je turnir postao jedan od najvećih na svijetu.

Iz Hrvatske su ove godine nastupila samo dva para, a jedan od njih su bili ovogodišnji dvostruki prvaci RH u starijoj mladeži, u standardnim i latinsko-američkim plesovima, Tihana Vusić i Jurica Kavran iz SPK Varaždin. U njihovoj starosnoj kategoriji Youth (Starija mladež) konkurencija je bila izuzetno jaka, na čelu s dvostrukim svjetskim prvacima iz Latvije, prvacima Rusije, Češke, Slovačke, i još nekim vrlo jakim parovima iz Italije, Rusije, Rumunjske, Švicarske, Irske…

Natjecanje je započelo s osminom finala s 30 prijavljenih parova u standardnim plesovima, koju su Tihana i Jurica uspješno prošli, kao i četvrtfinale i polufinale, te su se bez većih problema uvrstili u finale šest najboljih parova (3 iz Rusije, 1 iz Latvije, 1 iz Slovačke i naš par). U samom finalu bili su odlični u svih pet plesova, ali su se po ocjenama 11 sudaca koji su sudili natjecanje, na kraju uvrstili na 4. mjesto, dok im je treće im za malo izmaklo.

U latinsko-američkim plesovima, zahvaljujući poziciji u top 50 svjetske rang ljestvice, varaždinski se par našao među ukupno 12 parova koji nisu trebali plesati prvi kolo natjecanja u kojem je nastupilo 70 parova, te su se izravno plasirali u drugo kolo, među najboljih 48, a zatim odlično otplesali i plasirali se u treće kolo, odnosno četvrtfinale najbolja 24 para, koje su također otplesali jako dobro, na vrlo visokoj razini, i na kraju se plasirali na 17-18. mjesto od 82 para, što je vrlo dobar rezultat u iznimno jakoj konkurenciji, koja se rijetko viđa,osim na ovako velikim turnirima.     

Sveukupno, rezultati iz Bologne su odlični, te su dodatni podstrek ovom nadarenom paru za nova međunarodna natjecanja i uspjehe. Potsjetimo, ove godine su Tihana i Jurica već izborili nastupe na dva svjetska i dva europska prvenstva, od kojih je prvo europsko prvenstvo u latinsko- američkim plesovima u Kišinjevu u Moldaviji 14. svibnja ove godine.