Varaždin je danas u Iavnkovu pretrpio četvrti poraz ove sezone, a prvi ovog proljeća Foto: Dražen Novosel

Težak poraz Varaždina, kojemu su dva igrača bila isključena

| 12.3.2017. u 17:01h | Objavljeno u Sport

Dva crvena kartona nogometašima Varaždina, Ivanu Novoselecu i Matiju Kolariću,kazneni udarac protiv Varaždina i četiri lopte u mreži vratara Varaždina Dinka Gavranovića epilog su današnjee utakmice 17. kola Treće HNL Istok, u kojoj je vodeća momčad lige pretrpjela je poraz od 4:0 na gostovanju u Ivankovu od domaćeg Bedema. Susret je pratilo oko 400 gledatelja.

Prvi crveni karton dobio je Ivan Novoselec i to već u 7. minuti, zbog sprečavanje protivnika u izglednoj situaciji za zgoditak, odnosno igranja lopte rukom u vlastitom kaznenom prostoru, nakon čega je za domaćine dosuđen kazneni udarac.

Drugi crveni karton dodijeljen je Matiji Kolariću u 65. minuti, kada je dobio drugi žuti karton, zbog povlačenja suparničkog igrača za dres, a prvi mu je pokazan u 56. minuti zbog prigovora sucu. U izvještaju o utakmici piše da je predstavnik Varaždina najavlio žalbu na suđenje.

Bedem je na poluvremenu imao vodstvo 2:0, pri čemu je prvi gol postigao Mario Lučić u 8. minuti iz kaznenog udarca, a drugi Ivan Žgela u 26. minuti. Na 3:0 povisio je Josip Raić Sudar u 56. minuti, a konačnih 4:0 djelo je Gorana Borka u 71. minuti nadmetanja.

Ovim porazom, četvrtim u prvenstvu, a prvom u proljetnom dijelu sezone, Varaždin se bodovno izjednačio s drugoplasiranim Međimurjem tako da oba sastava imaju po 33 boda.

U sljedećem, 18. kolu Varaždin će u subotu biti domaćin Koprivnici.