Momčad Varteksa će danas pred svojim navijačima ugostiti momčad Varaždina Foto: Dražen Novosel

Terzić: Varaždin je favorit, ali nećemo se unaprijed predati

| 17.5.2017. u 09:31h | Objavljeno u Sport

Danas će se igrati drugo polufinale Kupa ŽNS-a, u kojem će se sastati momčadi Varteksa i Varaždina, sastavi iz vrha u Međužupanijskoj ligi Čakovec - Varaždin  i u Trećoj HNL Istok. Prva je utakmica na rasporedu danas u 17 sati u Jalkovcu, a uzvrat će biti 30. svibnja od 17 sati i 30 minuta na stadionu Sloboda. Dolaskom trenera Izeta Terzića na klupu Varteksa momčad je ušla u pozitivnu seriju u prvenstvu.

- Varaždin je izraziti favorit, imaju kvalitetniju momčad, sastavljenu od bivših prvoligaških igrač, koji su sigurno za nijansu kvalitetniji od pojedinih naših igrača, međutim, kao i u svakoj kup utakmici postoji faktor trenutačne inspiracije, te mogućnost iznenađenja - naglasio je trener Varteksa Izet Terzić. Napominje da se Varteks neće unaprijed predati.

- Pokušat ćemo ostvariti što povoljniji rezultat, nećemo se predati, a igrat ćemo kao i svaku drugu utakmicu, fer i sportski, iako sam svjestan da postoji rivalitet između ova dva kluba. Za nas bi povoljan rezultat svaki koji nam omogućava da u uzvratu ostvarimo plasman u finale Kupa ŽNS-a. Ponavljam, Varaždin je favorit ali se nećemo unaprijed predati, već ćemo pokušati iznenaditi - zaključio je Terzić.

Trener Varaždina Zoran Kastel bio je sezonu i pol trener Varteksa i dobro poznaje njihovu momčad.

- Obje će momčadi sigurno biti umorne od prvenstvenih utakmica koje smo odigrali ovog vikenda. Trebamo u što kraćem periodu osvježiti ekipu i možda staviti u momčad kojeg svježijeg i mlađeg igrača. U Jalkovcu ćemo pokušati ostvariti pozitivan rezultat, a bilo koja minimalna pobjeda puno bi nam značila - rekao je Kastel.

Gledao je Varteks u nedavnom prvenstvenom susretu protiv Slobode iz Slakovca, koju su pobijedili 2:1, kao i na nedjeljnom prvenstvenom susretu u Nedeljancu, kojeg su pobijedili 2:0.

- Varteks je naviknut igrati na svom terenu na kojem se baš i ne da puno igrati, pa ćemo se i mi morati prilagoditi takvom terenu. Tijekom susreta bit će puno duela, nabacivanja i dugih lopti, a morat ćemo biti spremni odgovarajuće odgovoriti. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici napraviti pozitivan rezultat, da bi u miru mogli dočekati uzvrat. Liga smo više i u ovom trenutku imamo kvalitetnije igrače, ali i Varteks u svojim redovima ima Drevena, koji je branio u Prvoj ligi, kao i opasnog napadača Medveda, koji iz dvije situacije postigne dva gola. Varteks je dobra momčad u vrhu svoje lige, tako da će biti zahtjevna i teška utakmica - zaključio je trener Varaždina Zoran Kastel.