Teo Bartolec u Novom Sadu ostvario normu za Europsko prvenstvo

| 14.12.2021. u 12:22h | Objavljeno u Sport

Gimnastički klub Vindija je sa šestoricom najboljih gimnastičara nastupio na jakom međunarodnom turniru u Novom Sadu, gdje se okupilo više od deset država.

Prvog dana kvalifikacija nastupili su kadeti Vindije Marko Zrnić i Karlo Gradiček, po prvi puta na međunarodnom natjecanju i izborili su finale , što je ogroman uspjeh za prvo natjecanje.

U finalnom danu, među osam najboljih, Marko Zrnić zauzeo je šesto mjesto na ručama dok je Karlo Gradiček zauzeo 7. na ručama,7.mjesto na preskoku, i 8. mjesto na tlu.

Juniori Vito Nušak i Dominik Alković, u vježbi na tlu radi pada na spravi, nisu se kvalificirali u finalni dan, iako su prema sastavu vježbe bili spremni i za borbu za medalje.

Teo Bartolec, glatko je ušao među osam najboljih, gdje je u finalu dominirao i skoro s bodom prednosti, pobijedio i osvojio zlato za Hrvatsku. Bitno je napomenuti, da je Bartolec time ujedno ostvario normu za odlazak na Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2022. godine, gdje će predvoditi juniorsku reprezentaciju, a savez mnogo očekuje od njega.

Senior Mateo Žugec je u oba dana natjecanja pobijedio na konju s hvataljkama i potvrdio svoj status , te se okitio još jednim zlatom međunarodnog sjaja.

Ujedno Žugec završava uspješnu sezonu, te kreće s pripremama za prva izborna natjecanja već u siječnju, kada počinje borba za najviše sportske ciljeve , te se očekuje sportska plodna godina za Žugeca.

Sportaše su za natjecanje u Novom Sadu pripremili Matija Vugrinec, Vinko Kirinić i Emil Šanjek, dok je ulogu suca u oba dana natjecanja odradio Vinko Kirinić.

Ovim natjecanjem u GK Vindija završavaju međunarodnu natjecateljsku sezonu, te već od prvog radnog dana počinju fizičke pripreme za novu sezonu u kojoj ih očekuje mnoštvo velikih izazova