Teklić: Ne bojimo se nikoga pa tako ni Rijeke, ali ih respektiramo i svakako idemo na Rujevicu po tri boda Foto: Dražen Novosel

Teklić: Ne bojimo se nikoga pa tako ni Rijeke, ali ih respektiramo i svakako idemo na Rujevicu po tri boda

| 10.3.2023. u 11:00h | Objavljeno u Sport

U sklopu 25. kola SuperSport HNL momčad Varaždina će u nedjelju gostovati na Rujevici, gdje će igrati protiv Rijeke.

- Lijepo je raditi ovaj tjedan nakon pobjede nad Šibenikom. Uz treninge ovaj smo tjedan imali i prijateljsku utakmicu s Hrvatskim Dragovoljcem, u kojoj su priliku dobili igrači s manjom minutažom u dosadašnjem dijelu prvenstva, a pobijedili smo 2:0. Na toj utakmici Matija Kolarić je, na žalost, pretrpio napuknuće jagodične kosti i na njega nećemo moći računati narednih mjesec dana, a problema s ozljedama imaju i Brodić i Urata i tek trebamo vidjeti hoće li moći igrati u Rijeci - rekao je uvodno na današnjem susretu s novinarima u klubu trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Rijeka je ovog proljeća uz Dinamo osvojila najviše bodova.

- Igraju jako dobar nogomet, na svom stadionu su favoriti protiv svakoga, pa tako i u nedjelju protiv nas. Kolega Jakirović je jako dobro posložio, imaju mladu, potentnu ekipu, koja igra s puno energije,a imaju i kvalitetne pojedince. Mi, kako smo se dogovorili u svlačionici, idemo utakmicu po utakmicu. Veseli me pobjeda protiv Šibenika i želimo se nadograditi na tu pobjedu. Gledamo prije svega sebe i želja nam je odigrati dobru utakmicu. Treba svakoga poštivati,ali ne treba se nikoga bojati. Imamo svoju kvalitetu i ako budemo pravi, čvrsti, posebno u početku utakmice, vjerujem da možemo doći do povoljnog rezultata - rekao je Kovačević.

Tonio Teklić, najbolji igrač Varaždina u prošlotjednoj pobjedi nad Šibenikom i strijelac drugog, euro-gola, naglašava da je u svlačionici dobre ozračje nakon osvojena tri boda u prošlom kolu.

- Atmosfera u svlačionici je fenomenalna, kao i prvog dana. Očekujemo dobru,čvrstu utakmicu. Posljednju utakmicu na Rujevici pobijedili smo 2:1,ono su nas dobili u Varaždinu. Rijeka se dosta posložila nakon dolaska trenera Jakirovića, imaju bodovno jako uspješan proljetni dio ali ne bojimo se nikoga pa tako ni Rijeke, ali ih respektiramo i svakako idemo na Rujevicu po tri boda - rekao je Teklić.

Povratkom Domagoja Drožđeka momčad Varaždina dobila je novu, dodatnu kvalitetu.

- Drožđeka poznajem ima dvije i pol, tri godine, još kada sam u Varaždinu bio na posudbi. Iako su pojedinci bili u nedoumici i pitali se što mogu očekivati od njega ja sam znao da je riječ o jako kvalitetnom igraču, iako nije igrao posljednjih šest mjeseci i možda mu nedostaje kontinuitet igara, ali nakon dvije utakmice je pokazao koliko može i nadam se da neće ići ispod toga - naglasio je Teklić.

Nedjeljni susret Rijeke i Varaždina bit će nadmetanje dviju momčadi koje se bore za četvrtu poziciju na tablici, koja bi naredne sezone mogla voditi na europsku scenu.

- Četiri-pet klubova bore se za četvrto mjesto, a sigurno je da ćemo dati sve od sebe da izborimo što je moguće bolju poziciju na tablici, s time da ni treće mjesto nije daleko. Ne razmišljamo puno o tome, idemo,kao što je trener rekao, iz utakmice u utakmicu pa što da dragi Bog, ali sigurno ćemo se boriti za što bolju poziciju na ljestvici - zaključio je Teklić.

Nedjeljni susret izmešu Rijeke i Varaždina počet će u 15 sati.