Tanja Perec (u sredini) zasluženo se našla na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja

Tanja Perec zlatna i srebrna s osobnim rekordom

| 7.6.2018. u 09:10h | Objavljeno u Sport

Članica Streljačkog društva Varaždin Tanja Perec nastupila je u Solinu na drugom malokalibarskom turniru i na finalu Kupa Hrvatske. Na drugom malokalibarskom turniru u disciplini trostav zauzela je 2. mjesto s osobnim rekordom od 1163 pogođena kruga. Prva je bila Marta Zeljković, a 3. Sandra Pavlić. Ovim rezultatom Perec je potvrdila i normu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u toj disciplini.

U finalu Kupa Hrvatske zračnim oružjem Perec je u osnovnom dijelu ostvarila rezultat od 625,1 kruga i s druge se pozicije plasirala u finale. Nakon izvrsnog finala od 250, 3 kruga obranila je titulu prošlogodišnje osvajačice Kupa Hrvatske. Druga je bila mlada Zagrebčanka Estera Herceg, a 3. Danijela Vukadin iz Solina.

- Ovi rezultati su nam dokaz da se trud, znoj i muka isplati, a isto tako daju nam i vjeru da je pred Tanjom još puno uspjeha. Ova godina bit će duga i naporna, zbog Svjetskog prvenstva koje je na rasporedu tek početkom rujna, ali nadamo se da ćemo uspjeti zadržati ovaj nivo rezultata ili ga još malo podići - naglasio je trener Tanje Perec Josip Plečko.