Tamari Artić 4 zlatne medalje na 28. pojedinačnom i ekipnom PH u ritmičkoj gimnastici

| 26.10.2019. u 17:13h | Objavljeno u Sport

Ritmičarke varaždinske Vindije sudjelovale su vrlo uspješno na 28. pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u ritmičkoj gimnastici za najteži, A program održanom proteklog vikenda u Osijeku. Izvršni organizator natjecanja bio je KRST Rondo Osijek koji ove godine obilježava 25 godina postojanja ritmičke gimnastike u Osijeku, a nastupilo je 67 ritmičarki iz 12 hrvatskih klubova.

Iako malobrojna, delegacija Vindije bila je među najuspješnijima. Vindiju su predstavljale juniorke Tamara Artić i Lara Domislović i mlađa kadetkinja Paulina Tomašković u pratnji svoje trenerice Anamarije Želimorski Pavić, sutkinja Maja Selak, ujedno predsjednica Tehničkog odbora ritmičke gimnastike Hrvatskog gimnastičkog saveza i Sanja Žganec-Levanić.

Juniorke su osvojile sve moguće naslove prvakinja Hrvatske pojedinačno i ekipno. Tamara Artić nastupala je s četiri rekvizita, vijačom, loptom, čunjevima i trakom i osvojila 4 zlatne medalje. Odličan je bio nastup s loptom za koji je Artić osvojila visoku ocjenu 17.450 i vrlo dobar nastup po prvi puta s novom vježbom s čunjevima za koji je dobila također visoku ocjenu 17.100.

Lara Domislović nastupala je sa svih 5 rekvizita te osvojila naslov prvakinje Hrvatske s obručem, s vijačom je bila vrlo dobra 3., s čunjevima je zauzela 5. mjesto, s trakom 8. mjesto, a s loptom 16. mjesto. Ukupno je nastupilo 17 juniorki i čak 6 juniorskih ekipa. Članice Vindije su osvojile 1. mjesto s gotovo 10 bodova prednosti pred 2. ekipom GK Aura iz Zagreba te 19 bodova prednosti pred 3. ekipom KRG Leda Zagreb.

Paulina Tomašković, mlađa kadetkinja nastupala je u tri discipline u konkurenciji 20 mlađih kadetkinja. S rekvizitima vijačom i obručem osvojila je zlatne medalje, a u vježbi bez rekvizita za 0,05 bodova osvojila je 2. mjesto iza predstavnice kluba domaćina, Petre Crljenić.

U kategoriji seniorki i kadetkinja Vindija ove godine nije imala predstavnica. Najuspješnija u kategoriji seniorki bila je Laura Božić iz GK Aura Zagreb s 3 osvojena naslova prvakinje Hrvatske, a GK Aura ujedno je bio najuspješniji klub u seniorskoj kategoriji. U kategoriji kadetkinja nastupilo je 19 kadetkinja, a najuspješnija je bila Iva Janjić iz KRSG Rondo Osijek s 3 osvojena naslova prvakinje Hrvatske, a po jedan su osvojile Petra Belević iz KRSG Poreč i Kala Krpan iz KRG Leda Zagreb.

Članicama Vindije predstoje još dva-tri međunarodna natjecanja do kraja godine s naglaskom priprema za iduću sezonu kada će Tamara Artić prijeći u seniorsku kategoriju.