Tamari Artić ovo je prva seniorska sezona Foto: GK Vindija

Tamara Artić prvakinja Hrvatske u vježbama s loptom i čunjevima, a viceprvakinja u višeboju

Varaždinske vijesti/HGS | 17.11.2020. u 16:26h | Objavljeno u Sport

U varaždinskoj Areni je tijekom vikenda, a u organizaciji Gimnastičkog kluba Vindija održano 29. ekipno, višebojsko i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici, a prvog su dana na programu bila seniorska i juniorska natjecanja.

Članica Gimnastičkog kluba Vindija Tamara Artić je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni postala viceprvakinja Hrvatske u višeboju, dok je u vježbama s loptom i čunjevima postala prvakinja Hrvatske, a u vježbi s trakom osvojila je srebrnu medalju. Vježba s obručem bila je dovoljna za 4. mjesto

Lana Sambol seniorska je višebojska prvakinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici, a Iva Janjić juniorska. Sambol je svom Gimnastičkom klubu Aura zajedno s Barbarom Šelendić donijela i ekipno seniorsko zlato, baš kao i Janjić osječkom KRŠG Rondo onaj juniorski u ekipi s Lorenom Jelošek.

Sambol je osvojila višeboj sa 66.700 bodova ispred ritmičarke Gimnastičkog kluba Vindija Tamare Artić koja je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojila srebro (66.150), dok je brončana druga Aurina predstavnica Barbara Šelendić (63.900).

Lana Sambol je osvojila i pojedinačne naslove u vježbama s obručem i trakom (srebro s čunjevima i bronca s loptom), dok je druga dva zlata, ona s loptom i čunjevima uzela Artić (osvojila i srebro s trakom). Šelendić je bila srebrna s obručem i loptom, brončana s čunjevima i trakom, a Dorotea Kudelić (KRG Leda) pak brončana s obručem.

Na ekipnom seniorskom postolju na vrhu je stajala Aura, dok je srebrna KRG Leda zahvaljujući Doroteji Kudelić i Miji Ivković. Kod juniorki pak Janjić je višeboj pokorila s uvjerljivih 57.900 bodova, srebrna je Bianca Ema Gajšak iz zagrebačkog GK Maksimir (53.600), a brončana Petra Belević iz KRSG Poreč (52.350).

Na ekipnom postolju uz Rondo bile su srebrne domaće djevojke iz GK Vindija, Lara Domislović i Sara Crnčec, dok je bronca pripala KRG Leda zahvaljujući Kali Krpan i Lari Salamunić. Iva Janjić, osvojila je i pojedinačno zlato u vježbama s čunjevima i trakom (srebrna s vijačom i loptom), Bianca Ema Gajšak bila je najbolja s loptom i vijačom (srebro s čunjevima, bronca s trakom), zlatna s obručem bila je Lara Domislović, Kala Krpan osvojila je pak srebro s obručem i broncu s čunjevima, Petra Belević bila je srebrna s trakom i brončana s vijačom i loptom, a Lara Salamunić brončana s obručem.

Drugog dana natjecanja na programu su bili nastupi mlađih kadetkinja i kadetkinja. Ema Matošević (KRG Zagreb) višebojska je kadetska prvakinja Hrvatske, dok je Lorena Severec (GK Maksimir) najbolja mlađa kadetkinja.

Nakon što su dan prije ove titule kod seniorki uzele Lana Sambol (GK Aura), odnosno Iva Janjić (KRŠG Rondo Osijek) kod juniorki, danas su drugog dana 29. Ekipnog, višebojskog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici koje je ugostila varaždinska Arena, svoj posao odradili i najmlađi uzrasti A nacionalnog programa.

Matošević je osvojila višeboj sa 45.100 bodova, srebrna je Mia Gvozden (GK Maksimir) sa 44.550, a brončana Gresa Ramadani (KRSG Poreč) sa 41.850 bodova. Ekipno kadetsko zlato pripalo je Gimnastičkom klubu Maksimir ispred srebrnog KRG Zagreb i brončane KRG Sirene.

Pojedinačno, Ema Matošević je slavila u vježbi s čunjevima (srebro s trakom i loptom, bronce s vijačom i obručem), djevojke iz Maksimira Ana Jurković i Mia Gvozden podijelile su zlato s vijačom, Gvozden je još osvojila i srebro s obručem i bronce s loptom i trakom, zlato s trakom pripalo je još jednoj djevojci iz Maksimira, Arijani Hubert (brončana s čunjevima), loptu je pozlatila Gresa Ramadani (srebrna s čunjevima), dok je Lua Cizel (GK Aura) prvakinja s obručem.

Lorena Severec naslov višebojske mlađekadetske prvakinje osvojila je s ukupno 37.800 bodova ispred srebrne Gite Žitković (KRG Leda) koja je skupila 37.750, dok je brončana njezina klupska kolegica Petra Graf (34.900). Pojedinačno, Severec je imala najbolju vježbu bez rekvizita (srebrna s vijačom, brončana s obručem).

Žitković je prvakinja s obručem (srebro s čunjevima, bronca s vijačom), Katja Rupić (KSRG Gazela) osvojila je zlato s čunjevima (srebro s loptom), Petra Graf bila je najbolja s vijačom (srebro bez rekvizita), Ana Kuk (GK Maksimir) pozlatila je loptu, Nika Pfeifer (GK Aura) srebrna je s obručem i brončana bez rekvizita, a Zora Delač (KRG Leda) brončana s loptom.

Ekipno su prvakinje mlađe kadetkinje GK Maksimir, srebrna je KRG Leda, dok je KRSG Gazela brončana.