I  Dario Melnjak će biti u konkurenciji za nastup na večerašnjem susretu

Svjetski viceprvaci s izbornikom Dalićem večeras igraju u Varaždinu

| 11.6.2019. u 09:27h | Objavljeno u Sport

Nakon što su u subotu, u susretu 3. kola kvalifikacija za EP 2020., na stadionu u Gradskom vrtu u Osijeku, pred 17 tisuća gledatelja, pobijedili Wales rezultatom 2:1 (1:0) i osvojili vrlo važne bodove, hrvatsku nogometnu reprezentaciju večeras od 20 sati i 45 minuta na stadionu Varteksa u Varaždinu očekuje prijateljski susret s reprezentacijom Tunisa.

- Kvaliteta je ovih igrača i ove momčadi da nitko ne izostaje u utorak. Svi putuju u Varaždin na prijateljsku utakmicu s Tunisom kako bismo publici priuštili spektakl - rekao je izbornik Zlatko Dalić. Bit će to osmo gostovanje najbolje hrvatske nogometne reprezentacije u Varaždinu. Za gostovanje Vatrenih vlada veliko zanimanje varaždinskih poklonika najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Prvi put Vatreni su igrali na travnjaku stadiona Varteksa u ožujku 1996. godine, s izbornikom Miroslavom Blaževićem, a u prijateljskom ogledu pobijedili su Izrael 2:0. Uslijedila je prijateljska utakmica s Grčkom (2:2), kvalifikacijski susret sa San Marinom (4:0), prijateljska utakmica s Walesom (1:1), kvalifikacijsko nadmetanje s Andorom (2:0) i prijateljska utakmica s Izraelom (1:0), dok je posljednji ogled hrvatske reprezentacije bio u lipnju 2015., kada je u prijateljskom nadmetanju gostovao Gibraltar. Pobjeda je pripala Hrvatskoj rezultatom 4:0.

Podsjetimo, za vrijeme prijateljske utakmice između reprezentacija Hrvatske i Tunisa na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu. Od 18:00 do 23:00 sata na dijelu Zagrebačke ulice od semaforiziranog raskrižja s Krležinom i Supilovom ulicom do raskrižja s Gospodarskom ulicom, bit će uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom će biti zabranjeno prometovanje motornih vozila na navedenom dijelu Zagrebačke ulice, osim vozila s dozvolom, stanarima i korisnicima poslovnih objekata. S obzirom na to da se u neposrednoj blizini odigravanja utakmice nalazi i nadvožnjak u Gospodarskoj ulici gdje su u tijeku radovi, za očekivati je da će odvijanje prometa biti otežano.

>> Posebna regulacija prometa na prilazima stadionu koji će vrata otvoriti u 18:45

Kako je najavljeno, nogometni susret reprezentacija Hrvatske i Tunisa u Varaždinu će pratiti i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

>> Predsjednica "vatrenog srca" dolazi u Varaždin na utakmicu Hrvatske i Tunisa

Iz Udruge veterana 7. gardijska brigada "PUMA" najavili su da će hrvatska nogometna A reprezentacija prije prijateljske nogometne utakmice Hrvatska - Tunis, u 18.30 sati, posjetiti vojarnu 7. gardijske brigade "PUMA". Prvo će se u spomen kapelici Sv. Juraja u vojarni održati paljenje svijeća, nakon čega je organizirano druženje reprezentacije s 2. mehaniziranom bojnom Pume, članovima Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i hrvatskim braniteljima. Tom prigodom hrvatska reprezentacija bit će upoznata s ratnim putem 7. gardijske brigade „Puma“, radom i aktivnostima Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ te 2. mehaniziranom bojnom „Puma“ i njihovim povratkom u Varaždin.