Plitvica je u Gojancu povela protiv prvaka, ali je na kraju izgubila Foto: Krešo Đurić

Svi klubovi iz Varaždinske županije osigurali natjecanje u MŽNL i slijedeće sezone.

| 5.6.2016. u 22:06h | Objavljeno u Sport

U županijskom derbiju u sklopu 29., predposljednjeg kola u MŽNL Čakovec - Varaždin odigranom u Jalžabetu između istoimenog domaćina i Zadrugara mreže se nisu tresle, iako je bilo prilika s obje strane, a konačni ishod zadovoljio je oba trenera, pri čemu je trener Jalžabet Damir Lacko priznao da je njegov sastav već polako mislima na stadionu Varteksa i na susretu finala Kupa ŽNS-a.

Momčad Zelengaja je prema riječima njihovog trenera Đure Kolonića napravila čudo, jer su današnjom pobjedom od 4:2 nad sastavom Naprijeda osigurala ostanak u ligi, što za donedavnu posljednjeplasiranu momčad lige nije bilo nimalo jednostavno ostvariti, ali su uspjeli u nemogućoj misiji. U današnjem susretu poveli su gosti 10. minuti, golom Vukovića. Zelengaj je preokrenuo rezultat golovima Martineza u 17., Mlakara u 23., Vrbeka u 66. i Ismajlovskog u 77. minuti, a gol za konačnih 4:2 postigao je Vlah je u 86. minuti nadmetanja.

Plitvica iz Gojanca povela je na svom terenu u susretu protiv novog -starog prvaka Nedelišća golom Jošue Horvata u 38. minuti, a izjednačio je igrač domaćeg sastava Jurica Melnjak u 40. minuti, pogodivši vlastitu mrežu. Gol odluke za pobjedu Nedelišća postigao je nekadašnji igrač i kapetan Podravine Boris Kosir u 54. minuti nadmetanja. 

Varteks je danas na stadionu Varteksa izgubio od Mladosti iz Preloga. gosti su poveli golom Vuka u 20. minuti, izjednačio je Kuhar u 37., a na konačnih 2:1 za goste postavio je Golubić u 54. minuti nadmetanja.

U Novom Marofu je istoimeni domaćin izgubio od Pušćina 3:2. Gosti su poveli 2:0. Harmicar je smanjio u 29. minuti iz kaznenog udarca, a četiri minute kasnije Sakač je izjednačio na 2:2. dok je gol odluke postignut u 90. minuti. S obzirom na današnje rezultate predposljednjeg kola svi klubovi iz varaždinske županije osigurali su natjecanje u ligi i slijedeće sezone.