Sven Jakopović i Petra Stručić najbolji na drugom po redu Tour de Kaju Foto: Siniša Sović

Sven Jakopović i Petra Stručić najbolji na drugom po redu Tour de Kaju

M.N./Varaždinske vijesti | 16.6.2018. u 19:09h | Objavljeno u Sport

Zaljubljenici u dva kotača u subotu, 16. lipnja, upoznali su sve ljepote Zagorja na drugoj po redu utrci Tour de Kaj. Natjecatelji su biciklirati 138 kilometara i penjali se 1800 metara, a slavili su Sven Jakopović i Petra Stručić.

Inače, sudionici utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji startali su kod Seoskog gospodarstva Canjuga nedaleko Varaždina, te prošli kroz Varaždinske Toplice, Visoko, Žgano Vino, Trakošćan i Špilju Vindija, da bio u cilj ušli u Beretincu. Nastupila su 42 natjecatelja s time da je utrku završilo njih 37.

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Sven Jakopović iz KK Kranja s vremenom 4:12:55, drugi je bio Perica Kišiček iz TK Trimaxa s vremenom 4:12:59, dok se broncom okitio Goran Pongračić (TK Marathon '95) u vremenu 4:13:12.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Petra Stručić (BK Rotor) s vremenom 5:02:37, druga je bila individualka Dina Muratović s vremenom 6:08:49, a treća žena na utrci Karla Kožić nije uspjela završiti utrku zbog tehničkog kvara. Riječ je o vrlo perspektivnoj vozačici, koja nije imala sreće.

Organizator BBK ASI za one koji su se popeli na postolje pripremio bogate poklon pakete sponzora i medalje. Svi natjecatelji dobili su pamučne majice, a nakon utrke uslijedilo je druženje uz večeru.

- Zadovoljni smo kako je prošla utrka i vjerujemo da će se tradicija nastaviti te da će iduće stići još više natjecatelja – zaključili su iz Brdsko biciklističkog kluba ASI.

tour_de_kaj_sinisa_sovic_2.jpg

tour_de_kaj_sinisa_sovic_1.jpg