Svečanim programom i atraktivnim natjecanjem obilježava se 90 godina varaždinske atletike

MGA | 27.3.2022. u 13:50h | Objavljeno u Sport

U 2022. obilježava se 90 godina rada Atletskog kluba „Sloboda“ (1932.-2022.) i 90 neprekinutih godina varaždinske atletike. Program obilježavanja obuhvaća seminar, svečanu sjednicu kluba i atraktivno natjecanje na još atraktivnijoj lokaciji te Prvenstvo Hrvatske na Slobodi.

Obilježavanja 90 varaždinskih godina atletike počinje 2. travnja kada će u varaždinskoj Areni s početkom u 10.30 sati biti održan cjelodnevni trenerski seminar s četvoricom predavača. Jedan od njih je zdravstveni i sportski djelatnik, Tomislav Vrbnjak, s temom „Prevencija i rehabilitacija ozljeda u atletici“.

– Iza Tomislava je dugogodišnje iskustvo u Nogometnom klubu „Milan“, zatim u talijanskoj, ukrajinskoj i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji te iskustvo koje stječe danas kroz privatnu praksu. Tako da garantiramo vrhunsko predavanje na temu rehabilitacije – najavio je Josip Šoprek iz AK „Sloboda“. Drugi predavač je doc. dr. sc. Marijo Baković s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu s temom „Kinetička analiza skakačkih vježba u atletici“.

– Marijo je zaposlenik Kineziološkog fakulteta na predmetu Atletika, aktivno je sudjelovao na više međunarodnih znanstvenih i stručnih konferencija te izdao priručnik „Skok u dalj“ namijenjen studentima i trenerima – pojasnio je Šoprek. Jedan od predavača je i dr. sc. Aleksandar Puklavec, uzdanica AK „Sloboda“, s temom „Optimizacija fokusa pažnje s ciljem poboljšanja izvedbe kod vrhunskih atletičara“.

– Aleksandar je trener u našem klubu, trenutno trener najboljeg visaša u Hrvatskoj, Martina Mlinariča s preskočenih 2,15 m. Aleksandar je doktorirao na Kineziološkom fakultetu – dodao je Šoprek. Predavanje „Promjena u trenažnoj filozofiji može dovesti do boljih rezultata“ održat će Elmir Ćerimagić.

– Elmir je jedan od najboljih trenera u BiH pod čijom su trenažnom palicom najbrži sprinteri u susjednoj državi – zaključio je Šoprek.

Nakon trenerskog seminara, program obilježavanja 90 godina AK „Sloboda“ nastavlja se 6. svibnja svečanom sjednicom Skupštine kluba, a potom će u 19 sati na Trgu kralja Tomislava početi atletski miting „Varaždinski skok“, atraktivno međunarodno pozivno natjecanje skoka u vis. Obljetnicu će varaždinski atletičari zaključiti 7. i 8. svibnja na Sportskom centru „Sloboda“ gdje će biti održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadetkinje i kadete te mlađe kadetkinje i mlađe kadete.