Sve je spremno za 10. Svjetsko rukometno prvenstvo, Varaždin domaćin reprezentaciji Hrvatske Foto: HRS/Jozo Cabraja

Sve je spremno za 10. Svjetsko rukometno prvenstvo, Varaždin domaćin reprezentaciji Hrvatske

| 31.7.2023. u 20:50h | Objavljeno u Sport

Deseto Svjetsko kadetsko prvenstvo je pred vratima. Poput naših mladih rukometaša, i Hrvatski rukometni savez odbrojava posljednje dane i sate do početka tog velikog natjecanja.

I dok gradovi domaćini Opatija, Rijeka, Koprivnica i Varaždin dotjeruju posljednje detalje, obavljaju tehničku probu svih ceremonija, izabranici Kreše Ivankovića završavaju zadnje treninge i s velikim nestrpljenjem čekaju početak Prvenstva, objavljuje portal Hrvatskog rukometnog saveza.

Na današnjoj konferenciji za medije gosti su bili: izbornik Krešo Ivanković, kapetan Maksimilijan Molc, vratar Tin Herceg, direktor Prvenstva Silvio Njirić i event manager Varaždina Nino Lilić. I svi su u glas poručili: Hrvatska je spremna za Prvenstvo.

Ono što nas može posebno veseliti jest saznanje da se tijekom gotovo mjesec dana priprema i tri prijateljske utakmice, nitko od pozvanih igrača nije ozlijedio pa će izbornik imati slatke brige koga odabrati da nas predstavlja na tom natjecanju.

Alžir, Ruanda i Portugal tri su reprezentacije s kojima igramo u prvom krugu. I koliko god su predstavnici Afrike nepoznati i traže maksimalnu pozornost, toliko je naša reprezentacija dobro upoznata sa snagom Portugala.

Proći prvi krug s maksimalnim učinkom ideja je i želja svih. U tom slučaju, u drugoj fazi bilo je mnogo lakše. Ali, kao i svi pravi sportaši i naši mladići kažu „idemo utakmicu po utakmicu“.

Umivena i dotjerana varaždinska Arena pruža prekrasnu sliku. Grad i gotovo 50-tak volontera su spremni. Jer u toj dvorani će se odigrati gotovo trećina susreta.

Naime, osim prve faze s dvije skupine, tu se igra i u tzv. glavnoj rundi te završni vikend.

“Iznimno smo sretni što su naš grad i dvorana dobili takvu priliku“, kaže event manager Varaždina Nino Lilić. „Mi ćemo dati sve od sebe da se brojni gosti ugodno osjećaju u gradu i dvorani i ponesu lijepa sjećanja na ovo natjecanje“.

„Ovo je prvo Svjetsko kadetsko prvenstvo s 32 reprezentacije. I moram vam reći, a imam 18 velikih natjecanja od kada je hrvatske samostalnosti, najteže za pripremu“, podvukao je direktor Prvenstva i direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silivijo Njirić.

-Već nekoliko mjeseci radi se na tom projektu. Trebalo je riješiti mnogo toga – od viza jer mi smo zemlja u Schengenu i drugačiji su načini dolaska u nju, do smještaja gotovo 900 sportaša, 100-tinjak ljudi iz IHF-a, gostiju, a ljeto je pa sve do transporta koji je vrlo kompliciran u ovim mjesecima u Opatiji i Rijeci. Sve smo to uspjeli na vrijeme složiti i mi smo kao organizatori spremni. Koliko povjerenje IHF ima u Hrvatski rukometni savez, najbolje potvrđuje činjenica da će cijelo natjecanje pratiti prvi čovjek svjetskog rukometa, predsjednik IHF – a Hasan Mustafa koji dolazi sutra i generalna direktorica IHF-a Amal Khalifa koja je već stigla u našu zemlju. Ne sumnjamo da će i oni biti zadovoljni onim što je Hrvatska pripremila za ovo natjecanje.

Ono što nas posebno veseli je da će cijela Hrvatska imati priliku pratiti ovo Svjetsko prvenstvo u izravnim prijenosima na Sportskoj televiziji. Sve četiri dvorane pokrivene su s po šest kamera pa je i to novi standard u praćenju Prvenstva.

I za kraj, ponovimo još jedanput cjelodnevna karta za prvu i drugu fazu natjecanja je 10 eura. Za djecu do 12 godina ulaz će biti besplatan, piše portal HRS-a.