Predrag Šimunec, Siniša Kovačić i Alen Runac (s lijeva) Foto: Brzi mediji

Sutra u varaždinskoj Areni počinje Svjetsko prvenstvo u combat savateu

Varaždinske vijesti | 22.6.2017. u 14:13h | Objavljeno u Sport

U petak 23. i subotu 24. lipnja, varaždinska dvorana Arena bit će domaćin Svjetskom prvenstvu u savate boksu. Prema riječima predsjednika Hrvatskog savate saveza i glavnog organizatora natjecanja Siniše Kovačića, očekuje se dolazak 250 boraca iz čak 35 zemalja.

- Hrvatski savate savez ove godine obilježava svoju 30. godišnjicu pa će tim povodom upravo combat ili borba biti osnova ovogodišnjega natjecanja kako kod muškaraca tako i kod žena - naglasio je Kovačić. Izbornik hrvatske reprezentacije za Savate combat Predrag Šimunec najavio je kako će za Hrvatsku nastupiti 11 natjecatelja.

Konferenciji za medije održanoj jučer u varaždinskoj Zajednici sportskih udruga nazočio je i njen predsjednik Alen Runac koji je istaknuo potporu Zajednice ovome vrhunskom sportskom događanju čiji su organizatori Hrvatski savate savez, Hrvatski olimpijski odbor, Grad Varaždin, dvorana Arena i Fight Club Kovačić, a visoki pokrovitelj hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Natjecanja i borbe odvijat će se cjelodnevno tijekom oba dana natjecanja u tri ringa, dok će svečano otvorenje uz predstavljanje svih zemalja sudionica i njihovih natjecatelja uslijediti u subotu 24. lipnja u 17 sati. Ulaz za posjetitelje Svjetskoga prvenstva u savateu je slobodan.