Sutra počinje nova sezona Treće NL Skupina Sjever, Varteks domaćin Međimurju

| 17.8.2023. u 15:47h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 1. kola ovog vikenda počinje nova sezone u Trećoj NL Skupina Sjever. Varaždinska će županija kao i prošle i u novoj sezoni imati dva predstavnika, ludbrešku Podravinu i varaždinski Varteks.

Oba će kluba u 1. kolu biti domaćini, a prvi će na teren u borbi za bodove i to već sutra istrčati nogometaši Varteksa, koji će na stadionu Sloboda ugostiti Međimurje, donedavnog člana Druge HNL.

Utakmica će početi u 17 sati i 30 minuta. Ludbreška Podravina igrat će u subotu na svom stadionu, gdje će ugostiti Dinamo iz Domašinca. I ta će utakmica početi u 17 sati i 30 minuta.

Nogometaši Varteksa spremni su za novu sezonu. Ne samo radi stopostotnog učinka u pripremamnim utakmicama, nego radi profesionalnosti u radu, ali i klime i ambijenta u i oko kluba.

- Nikad nismo bili spremniji, evo meni je sada već sedma sezona ovdje, i stvarno vjerojatno imamo i najjaču ekipu otkad sam ja u klubu – ističe Fran Kukec, Varteksov središnji veznjak za klupski portal.

A sve to bit će na ozbiljnom testu već u prvom kolu, kada stiže bivši prvoligaš, slavno Međimurje. Ekipa je to koja sa sobom nosi mnogo nepoznanica, jer je stiglo brdo novih igrača, ali tu je iskusni trener Vjeran Simunić, kao i velika nogometna tradicija gostiju koju se ne smije podcijeniti.

- Ne znamo puno o njima, cijela ekipa je praktički nova, ne podcjenjujemo ih, ali se koncentriramo samo na nas i naše snage – ističe kapetan te nastavlja.

- Igrali smo tijekom priprema sa snažnim ekipama, pokazali da možemo, kao i prošlog proljeća.

A u odnosu na proljeće, prva jedanaestorica igrača je praktički ostala nepromijenjena, a stigla su i pojačanja u vidu Mrmića, Rumbaka i Kanceljaka.

- Pa da, to je zapravo ključ, mislim da imamo sada i širinu. Nadogradili smo lanjsku ekipu, koja je već bila dobra, možemo i moramo i bolje nego lani – ističe Kukec.

Velika zasluga dobrih priprema, i igara, forme, svakako jest i u stručnom stožeru, koji od ljeta ponovno vodi Zoran Vukelić.

- Novi trener Zoran Vukelić ima svoj način vođenja treninga, utakmica i komunikacije, a već smo ga i upoznali prije godinu i pol dana. No tada je očito glavni problem bio što nas nije bilo na treninzima, i nismo bili spremni na takav rad. Sada smo ekipirani, odlično se radi, i sve odlično funkcionira, a to je sigurno i njegova zasluga – kazao je Fran Kukec, koji je ovog ljeta i sam krenuo u trenerske vode.

Pred diplomom je Kineziološkog fakulteta, a preuzeo je najmlađe selekcije 'bumbara', među kojima ima i podosta 'bumbarica'.

- Izuzetno mi se sviđa i u toj ulozi, stvarno uživam u poslu koji je skroz drugačiji nego biti nogometaš. Igramo se nogometa, ali polako se svladavaju jednostavnije vježbe i prelazi se i na zahtjevnije stvari – ističe novi trener najmlađih selekcija u klubu, u koje još možete upisati svoje klince, ili klinceze. Varteks je otvoren za sve uzraste, a dobro je početi što ranije.

Klupski planovi i ambicije nisu mali, želja je poboljšati lanjsko treće mjesto, biti prvi ili drugi, i pokušati izboriti jedinstvenu 2. NL.

- Mislim da možemo. U prošloj sezoni smo se pribojavali tih ekipa koji su kao bile jače od nas, no lani smo pokazali da možemo. Protiv Radnika primjerice nismo izgubili u sezoni, a oni su sad otišli rang više. Planovi i ambicije za nešt više, stoga, nisu nerealni – smatra središnji veznjak, koji može odirati sve pozicije u veznom redu, a ako zaškripi, po potrebi i odigrati kao stoper.

I Fran i cijela ekipa jedva čekaju utakmicu u petak.

- Bit će to pravi derbi, sigurni smo da će biti i puno ljudi, vidim da postoji veliki interes, a na nama je sada da sve to okrunimo pobjedom – ističe Fran.

U klubu pozivaju sve navijače, i ljubitelje nogometa, da im se pridruže u otvaranju sezone, a svi koji žele, mogu pod povoljnijim uvjetima i do svojih godišnjih ulaznica, koje će se prodavati i na stadionu pred početak utakmice.