U studenom nas čeka nova i neobična utrka - 1. Špilja Vindija trail!

| 10.10.2022. u 10:02h | Objavljeno u Sport

AK Varaždin pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća, a u suorganizaciji s KUD-om Voća i NK Vindija organizira jednu novu i neobičnu trku na ovim prostorima.

Riječ je o utrci 1. špilja Vindija trail koja će se održati 12. studenog. Bit će ponuđene dvije dužine staza i to: glavna utrka – “Velika špilja” na 10 km te utrka građana – “Mala špilja” na 5 km.

Želja je kao i kod ostalih tematskih utrka u organizaciji AK Varaždin, dočarati duh vremena. Tako će i u ovoj utrci biti posebnih iznenađenja koja će sudionike pratiti kroz samu utrku, a naravno da će osnovni motiv biti špilja Vindija i špiljski praljudi.

Špilja Vindija spada u najznačajnija arheološka i paleontološka nalazišta Hrvatske. Zaštićeni je spomenik kulture i spomenik prirode te se u klubu iskreno nadaju da će i kroz ovu utrku pripomoći u daljnjoj promociji i popularizaciji same špilja Vindija te jedinstvenog voćanskog kraja koji obiluje mnogim prirodnim ljepotama, a bogat je i kulturno etnografskom baštinom.

- Iz svega navedenog ostaje još samo poziv: dođite 12. studenog u Donju Voću na druženje s živim praljudima i vilama iz narodne predaje, degustaciju špiljskog koktela i pećinskog peciva, druženje s medvjedom, a očekuju vas i ostala iznenađenja. Uopće ne sumnjamo da će nakon svega uslijediti jedno lijepo i nezaboravno druženje uz gostoprimstvo svih u organizaciji i dobrih mještana Donje Voće - poručuju iz AK Varaždin.