Igor Pajač iz Zeline pogriješio je 48. minuti na susretu u Rijeci na štetu Varaždina Foto: screenshot HRT

Sudac Pajač je pogriješio, trebao je dosuditi kazneni udarac za Varaždin

| 20.10.2020. u 09:54h | Objavljeno u Sport

Sudac subotnje utakmice na Rujevici Igor Pajač iz Zeline pogriješio je u 48. minuti kada, ni nakon pregledavanja snimke, nije dosudio kazneni udarac za Varaždin, a nakon što je Obregon pred pred golom Rijeke srušen rukama od domaćeg igrača Galešića.

Čulo se to,među ostalim, u sinoćnjoj emisiji Stadion Hrvatske radio televizije,kada je sudački ekspert Mario Strahonja analizirao dvije sporne situacije sa subotnje utakmice 8. kola HT Prve lige, u kojoj je Rijeka pobijedila Varaždin 2:1.

- Nezgodna situacija za suca koja spada u kategoriju propuštenog incidenta. Logično je da glavni sudac ovo nije mogao vidjeti jer je gledao što će biti s povratnom loptom ali tu je onda VAR sudac, koji je to trebao detektirati i detektirao je tu situaciju. VAR sudac je prepoznao ovo kao kazneni udarac jer je vidio jasno povlačenje igrača Varaždina i na osonovu toga dao je drugu priliku glavnom sucu koji je išao gledati snimku, međutim iz svega ovoga što vidim ne znam zašto seglavni sudac nije odlučio za kazneni udarac. Trebao je biti kazneni udarac za Varaždin - rekao je Strahonja.

Isto tako Strahonja je rekao da nije bilo kaznenog udarca za Rijeku u 70. minuti susreta.

Ovo je već treća sudačka pogreška na štetu nogometaša Varaždina u kratko vrijeme. Na Poljudu je dosuđen kazneni udarac za Hajduk, iako vratar Zelenika nije imao kontakt s napadačem domaćih Diamantakosom, dok u varaždinskom nadmetanju s Dinamom u 11. minuti susreta sudac nije pokazao drugu opomenu i crveni karton gostujućem igraču Lauritsenu, kod vodstva Varaždina od 1:0.