Fran Jović jedan je od šestorice hrvatskih nogometnih sudaca iz kategorije elitne skupine Foto: HNS

Subotnji derbi u Varaždinu sudit će sudac iz kategorije elitne skupine

| 15.5.2019. u 18:13h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Subotnji derbi susret ovog prvenstva u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi između Varaždina i Šibenika sudit će sudac iz Zagreba Fran Jović,sudac najvišeg ranga u Hrvatskoj, 1. HNL, jedan od šestorice hrvatskih sudaca iz kategorije elitne skupine, a pomoćnici će mu biti Tomislav Petrović iz Valpova i Miro Grgić iz Osijeka, suci s B liste sudaca Druge HNL, a četvrti sudac bit će Ivan Vučković iz Zagreba, također prvoligaški sudac.

Fran Jović (13. lipnja 1984.) ove je sezone sudio 13 utakmica Prve HNL i dodijelio 85 žutih kartona, odnosno njih 6,5 po susretu i 7 crvenih kartona, a na dva susreta pokazao je čak 10 žutih i 2 crvena kartona. Bile su to utakmice između Istre 1961 i Intera te Slaven Belupa i Hajduka, a zanimljivo je da su na oba susreta pobijedili gosti.

Uoči dolaska na derbi 25. kola Druge HNL, Jović će večeras od 20 sati suditi utakmicu između Osijeka i Rijeke na stadionu u Gradskom vrtu u Osijeku, a subotnji susret na stadionu Varteksa, između Varaždina i Šibenika, počet će u 19 sati. 

Zapadna tribina stadiona Varteksa je već rasprodana i u prodaju su puštene, po cijeni od 20 kuna, ulaznice za istočnu tibinu, dok je južna tribina rezervirana za navijače Šibenika.