Strahonja: Vrlo dobra odluka sudaca u ovakvoj situaciji jer nije lako zadržati emociju i kriterij i ne dodijeliti karton Foto: screenshot HRT

Strahonja: Vrlo dobra odluka sudaca u ovakvoj situaciji jer nije lako zadržati emociju i kriterij i ne dodijeliti karton

| 16.8.2022. u 12:10h | Objavljeno u Sport

- Sudac Pajač je bio vrlo dobar, kontrolirao je apsolutno utakmicu. U jednoj vrlo emotivnoj, teškoj situaciji za Postonjskog, suci su zadržali kontrolu emocija. Nije rijedak slučaj da u ovakvim situacijama kada sudac, nakon pružene pomoći, uoči da je ipak došlo do loma noge, igraču pokaže crveni karton., ali ovdje doista Caktaš nije nimalo kriv. Došao je na vrijeme na loptu, odigrao loptu, povukao nogu,maksimalno senzibilizirao, dok je Postonjski krenuo dalje. Definitno vrlo dobra odluka sudaca u ovakvoj situaciji jer nije lako zadržati emociju i kriterij i ne dodijeliti karton jer često se događaju kartoni ali nepotrebno - rekao je u jučerašnjoj HRT-ovoj emisiji Stadion sudački ekspert Mario Strahonja, komentirajući situaciju iz 24. minute susreta na stadionu u Gradskom vrtu između Osijeka i Varaždina, kada su kapetanu Varaždina Igor Postonjski, nakon sudara s Mijom Caktašem, pukle obje kosti u potkoljenici desne noge.

I sam Postonjski, koji je u nedjelju navečer operiran u osječkom KBC-u, je u izjavi za naš tjednik rekao da nimalo ne krivi Caktaša za ono što mu se dogodilo.

- U borbi za jednu, ničiju loptu Caktaš je prije mene došao do nje, skupio se i zabili smo se jedan u drugoga. Gledajući snimku mislim da sam i ja htio uklizati, ali ispalo je da sam bio ni gore ni dolje, zapravo u najgoroj poziciji i dogodilo se to što se dogodilo. Nimalo ne krivim Miju, jednostavno bila je to borba za loptu. Takvih startova na utakmicama ima jako puno, gdje čak dva ili više igrača idu klizeći na loptu pa sve prođe bez posljedica, a ja u nedjelju jednostavno nisam imao sreće - rekao je Postonjski.