Strahonja o Baovom isključenju: Nisam siguran koliko je to izgledna situacija za postizanje pogotka Foto: screenshot HRT

Strahonja o Baovom isključenju: Nisam siguran koliko je to izgledna situacija za postizanje pogotka

| 7.11.2022. u 10:06h | Objavljeno u Sport

Sudački ekspert Mario Strahonja je u televizijskoj emisiji Stadion na HRT-u komentirao isključenje igrača Varaždina Lamine Ba u završnici prvog poluvremena na susretu između Varaždina i Rijeke. Ba je prekršajem zaustavio Andriju Vukčevića.

Strahonja je rekao da je glavni sudac Duje Strukan u tom trenutku napravio dvije pogreške, od kojih je prva ispravljena. Naime, Strukan je prvo pokazao na kazneni udarac za Rijeku, ali je nakon intervencije iz VAR sobe promijenio odluku i dosudio slobodan udarac, korak-dva od ruba kaznenog prostora.

- S obzirom na to da je riječ o činjeničnoj odluci sudac ne mora ići do monitora već mu VAR javlja mikrofonom da je riječ o prekršaju izvan kaznenog prostora. Što se tiče samog isključenja meni je ovo malo prestrogo, s obzirom na to da se vidi gdje je napravljen prekršaj na samom kutu kaznenog prostora i da se prekršaj tu nije dogodio da je igrač s te pozicije udario loptu prema golu nisam siguran koliko je to izgledno za postizanje pogotka. Da je igrač Rijeke napravio dva-tri koraka prema naprijed dolazi onaj centralni branič Varaždina i on ulazi u taj blok i ne znam koliko je iz ove perspektive to ipak izgledna situacija za postizanje pogotka. Meni je ovo više za žuti karton - rekao je Strahonja.