Strahonja: Nije bilo prekršaja nad Teklićem za kazneni udarac, kod drugog kaznenog udarca nema dvojbe

| 13.9.2022. u 09:39h | Objavljeno u Sport

- Kontakt je bio slabije prirode. Iz perspektive suca, koji je bio dobro pozicioniran, logično je da je bilo vidljivo kao kazneni udarac, međutim,kroz VAR tehnologiju bilo je ustanovljeno, odnosno oni nisu ni ustanovili da u principu ovo nije kazneni udarac. Napadač Teklić htio je udariti loptu i na neki način udario je u lijevu, stajnu nogu obrambenog igrača Lokomotive i ovo je situacija koja je iziskivala reakciju VAR sobe i dati drugu mogućnost sucu. Sudac je iz svoje pozicije vidio da je kazneni udarac, ali definitivno nije - kazao je sudački ekspert Mario Strahonja u sinoćnjoj emisiji Stadion HRT-A, analizirajući dosuđeni kazneni udarac za momćad Varaždina protiv Lokomotive u 28. minuti nadmetanja u susretu 9. kola SuperSport HNL.

Teklić, koji je "zaradio" kazneni udarac nije uspio realizirati najstrožu kaznu u 29. minutu, pogodivši gredu gola domaćina. 

Strahonja je prokomentirao i drugi kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi vremena, kada je lopta u ruku pogodila De Hasa.

- Ispravna odluka suca, dobro pozicioniranog. Jasno otvorena ruka obrambenog igrača i u toj situaciji uopće nije bilo dvojbe da li je ovo kažnjivo igranje rukom. Da, ovo je kažnjiva ruka a samim time, riječ je o kaznenom udarcu - naglasio je Strahonja.