Strahonja: Ako napadač nema mogućnost kontrole lopte,a prekršaj nije bio grub, onda bi trebao biti žuti karton Foto: screenshot Max sport 1

Strahonja: Ako napadač nema mogućnost kontrole lopte,a prekršaj nije bio grub, onda bi trebao biti žuti karton

| 5.9.2023. u 10:04h | Objavljeno u Sport

Sudački ekspert Mario Strahonja je u sinoćnoj emisiji Stadion na HTV-u komentirao sudačke odluke u utakmicama 7. kola Supersport HNL. Dotaknuo se i dva detalja sa susreta na Rujevici, gdje je Varaždin u nedjelju odigrao s Rijekom 2:2.

Prvo je komentirao dosuđeni kazneni udarac za Varaždin u 70. minuti, a nakon prekršaja nad Brodićem u šesnaestercu Rijeke.

- Pohvalit ćemo suca Čulinu, koji je samostalno dosudio kazneni udarac. Potpuno je jasno da je igrač Rijeke rukom sapleo igrača Varaždina u predjelu vrata i napravio kazneni udarac. Definitivno dobra odluka suca, kao i žuti karton za nesportsko ponašanje u smislu prekršaja - rekao je Strahonja.

Analizirao je i crveni karton Pellumbiju, nakon prekršaja nad Obregonom u 83. minuti nadmetanja.

- To isključenje je granično, za kojeg smatram da bi bilo puno bolje da je žuti karton. Iz kojeg razloga? Sudac je bio fokusiran isključivo na poziciju napadača koji je imao otvoren prostor prema golu, međutim, on nije bio u sprintu i ta lopta je išla u jednoj žabici i kasnije nije imao mogućnost kontrole te lopte. Ako nemate kontrolu lopte onda nije izgledna situacija za postizanje pogotka već obećavajuća situacija i ovo mi više liči na žuti karton. Ne bi mu pretjerano zamjerio jer je bio fokusiran na situaciju, ali kada malo bolje analizirati sve segmente i ako napadač nema mogućnost kontrole lopte,a prekršaj nije bio grub, onda bi trebao biti žuti karton - rekao je Strahonja.