Varaždinski par Petra Petek i Ivana Malobabić

Stolnotenisačice Varaždina u Petriniji ostvarile drugu prvenstvenu pobjedu

| 8.10.2017. u 17:08h | Objavljeno u Sport

Stolnotenisačice Varaždina su u sklopu 2.kola Superlige za stolnotenisačice ostvarile vrijednu pobjedu u Petrinji. STK Mladost iz Petrinje od ove sezone igra u pojačanom sastavu jer je jača za nekadašnju reprezentativku Sunčicu Zajec. No to nije spriječilo stolnotenisačice Varaždina da ostvare sigurnu pobjedu rezultatom 4-1.

U uvodnom meču varaždinska stolnotenisačica Ivana Malobabić odigrala je  odličan meč protiv domaće igračice Dragane Vrančić i ostvarila pobjedu rezultatom 3-0. Nakon Ivane za stol je stala Petra Petek koja je isto tako bila sigurna, prepustivši domaćoj igračici Ivani Marinić "mrvice" . Naime, Petra Petek je u tom meču ostvarila pobjedu rezultatom 3-0. U trećem meču igračici STK Petrinja Sunčici Zajec mlada i perspektivna kadetkinja Stk Varaždina Lucija Sitar uspjela je "otkinuti" set u meču koji je završio rezultatom 3-1 za Zajec.

Nakon toga uslijedila je igra parova u kojoj su varaždinke Petek i Malobabić slavile protiv para Zajec i Marinić rezultatom 3-1. Bila je to bitna pobjeda kojom su Varaždinke prelomile meč u svoju korist. Naime u zadnjem pojedinačnom meču Petra Petek stavila je točku na "i" protiv Dragane Vrančić bez izgubljenog seta, za konačnu pobjedu varaždinskog sastava rezultatom 4-1.

Tako nakon dva odigrana kola STK Varaždin ima dvije pobjede protiv STK Aquaestila i STK Mladost iz Petrinje. Slijedeće kolo za dva tjedna donosi derbi kola u kojem u Varaždinu gostuje ekipa Dr. Časla. Ukoliko u tom meču Časl neće koristite usluge "svojih"kineskih igračica može se očekivati neizvjestan meč u kojem će odlučivati nijanse.

Naime, ekipa koja u svojim redovima ima najboljeg lovca lige Ivanu Malobabić, Petru Petek višestruku prvakinju Hrvatske i godinama jednu od najboljih igračica Superlige Bojanu Poljak zasigurno ni jednoj ekipi neće lako prepustiti bodove.