Ivana Malobabić Foto: Martin Novosel

Stolnotenisačice Varaždina povele u polufinalnoj seriji doigravanja Superlige

| 30.3.2019. u 09:37h | Objavljeno u Sport

U prvom polufinalnom susretu doigravanja za naslov prvaka u ženskoj HEP Superligi, koji se odigran jučer u dvorani na Srednjoškolcu, između stolnotenisačica Varaždina i dugoreškog Aquaestila rezultat je bio 4:3 za domaću ekipu. Za prolazak u finale Varaždinkama je potrebna još jedna pobjeda, a prvu priliku imaju već u utorak 2. travnja u Duga Resi, gdje će se igrati i eventualni treći susret, dva dana kasnije.

Raspored natjecanja htio je da se u Varaždinu u šest dana ove dvije ekipe sastanu čak dva puta. U posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva oba trenera sakrivali su karte i tu je uspješniji bio trener Varaždinki Saša Suhodolčan, te je Varaždin pobijedio 4:1.

U prvom polufinalnom dvoboju doigravanja  STK Varaždin je odlično krenuo na krilima prvakinje Hrvatske Petre Petek i najbolje igračice HEP Superlige Ivane Malobabić i nakon dva meča Varaždin je vodio 2:0.

Petra Petek je nakon gubitka prva dva seta protiv Han okrenula meč i pobijedila 3:2. Na potpuno jednak način Malobabić je pobijedila Pavlović. Dugorešanka Vukelić bila je uvjerljiva protiv mlade varaždinske nade Tene Kovaček rezultatom 3:0. Par Petek – Malobabić odigrao je jedan od najboljih mečeva u posljednje dvije godine i oduševio domaću publiku i rezultatom 3:0 osigurao novi bod za STK Varaždin.

U petom meču Petek je bila blizu da donese konačnu pobjedu varaždinkama no  manjak koncentracije u odlučujućim trenucima pobjeda odlazi na stranu Pavlović koja pobjeđuje 3:2 i produžuje neizvjesnost.

Han je očekivano bila bolja od Kovaček, a kod rezultata 3:3 u mečevima Ivana Malobabić još jednom potvrđuje zašto je najbolja igračica HEP Superlige. Sigurnom igrom  donosi presudnu pobjedu za STK Varaždin (3:1) na zadovoljstvo brojne domaće publike u stolnoteniskoj dvorani na Srednjoškolcu.