Ekipa STK Varaždin na gostovanju u Zagrebu Janja Matijašec,Petra Petek,trener Saša Suhodolčan i Ivana Malobabić (s lijeva)

Stolnotenisačice Varaždina pobijedile najtrofejniji ženski klub u Hrvatskoj

| 30.9.2018. u 13:47h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Stolnotenisačice Varaždina ostvarile su vrlo vrijednu pobjedu na gostovanju u Zagrebu na početku Super lige za stolnotenisačice, slavivši protiv najtrofejnijeg hrvatskog ženskog kluba ekipe HASTK Mladosti.

U prvom meču prvi reket Mladosti Ivana Tubikanec nije imala previše problema protiv mlade Janje Matijašec i slavila je rezultatom 3-0. U drugom meču najbolja hrvatska stolnotenisačica Petra Petek nije imala većih problema sa domaćom Mirnom Tomić i poravnala ukupan rezultat na 1-1.

Za ukupno vodstvo varaždinski pobrinula se hrvatska reprezentativka u redovima Varaždinki Ivana Malobabić uvjerljivo pobjedivši domaću Karlu Franović rezultatom 3-0.

Nakon toga uslijedila je igra parova gdje su aktualne prvakinje Hrvatske Petra Petek i Ivana Malobabić porazile Ivanu Tubikanec i Mirnu Tomić rezultatom 3-1 i povisile ukupan rezultat na 3-1.

Slijedeće su za stol izašle Petra Petek i Ivana Tubikanec. U tom meču bilo je puno preokreta ali je nakraju slavila domaća igračica 11-9 u odlučujućem 5.setu.

U slijedećem meču Karla Franović pobjedila je mladu varaždinku Janju Matijašec i poravnala ukupan rezultat na 3-3. Zadnji odlučujući meč odigrale su Mirna Tomić i Ivana Malobabić, u kojem je varaždinska igračica odigrala odličan meč i svojoj protivnici ostavila minimalno šansi za pobjedu. Bila je to sigurna pobjeda Ivane Malobabić rezultatom 3-0 za veliko slavlje varaždinskog prvoligaša u Zagrebu protiv najtrofejnijeg ženskog kluba u Hrvatskoj.

U slijedećem kolu predstojeće subote ekipa STK Varaždina ugostit će u Varaždinu ekipu aktualnog prvaka Hrvatske STK Dr. Časl. Bit će to derbi meč 2. kola Super lige.