Gradonačelnik Bilić dobio podršku za ambiciozni proračun Foto: Amalija Šašek

U Ludbregu prihvaćen rekordan proračun od 56,3 milijuna kuna, oporbeni vijećnici nisu se pojavili

| 27.11.2015. u 19:32h | Objavljeno u Aktualno

Većinom glasova prihvaćen je ludbreški proračun koji iznosi čak 56,3 milijuna kuna. Riječ je o, kako je rekao gradonačelnik Dubravko Bilić, rekordnom proračunu.

- Proračun i prijedlog programa je slika grada kakvog želimo u idućoj godini i projekti koje želimo realizirati. Ovim proračunom pokazujemo što želimo realizirati – rekao je, među ostalim, Bilić. U ovom ambicioznom, ali i, prema Bilićevim riječima, realnom proračunu, uvršteni su i projekti koji će se sufinancirati iz vanjskih izvora.

Ipak, kako se moglo čuti na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, u planu je još projekata koji se ne nalaze u planu proračuna.

- Projekti su spremni i čekaju otvaranje programa ruralnog fonda. Neki nisu uvršteni u proračun, no, bit će kroz godinu i kroz rebalans, ako se raspišu programi kroz koje bi se ti projekti realizirali – pojasnio je Bilić. 

Vanjski izvori financiranja proračuna za iduću godinu su u iznosu od 31 milijun kuna. Tu su uvrštena i sredstva za saniranje odlagališta otpada Meka u iznosu od 22 milijuna kuna. U planu je i izgradnja reciklažnog dvorišta, kao i rekonstrukcija javne rasvjete.

Vijećnici su većinom glasova prihvatili proračun, ipak, primjedbe su iznijeli vijećnica Ružica Bačani te reformist Krešo Horvat.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća nije se pojavila oporba. Tako nije bilo ni jednog vijećnika HDZ-a, kao ni HSP-ovog Vanje Vahtarića, a sjednici nije prisustvovao ni HSLS-ov Ivan Lončarić. Bilićev proračun dobio je podršku i HSS-ovog vijećnika.

Više o ludbreškom proračunu pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...