U domaćem prvenstvu Superlige pobijedili ekipu Pule s uvjerljivih 4:0 Foto: STK Starr

STK Starr pobijedio u prvenstvu, izgubio i dva puta remizirao u Europskoj Superligi

| 24.10.2017. u 08:40h | Objavljeno u Sport

Nakon poraza u Dubrovniku u 1. kolu i pobjede nad Podravkom u 2. kolu, varaždinski stolnotenisači STK Starra su u nedjelju slavili uvjerljivo protiv Pule. U dvorani Lifeclass Termi Sveti Martin igrane su utakmice 3. kola Hrvatske Superlige, a sve je bilo gotovo vrlo brzo. U prvom je susretu varaždinski Kinez Zeng Jia s 3:1 slavio protiv Marina Runjića, potom je s 3:1 Nikola Horvat bio bolji od Frane Runjića, a istim rezultatom je Ronald Redjep bio bolji od Tomislava Marakovića, dok su u igri parova Zeng i Redjep s 3:1 pobijedili braću Runjić. U 4. kolu STK Starr gostuje kod STK Igea, a susret se iduće subote igra u Varaždinu.

- Naporan ali uspješan vikend u Svetome Martinu od petka do nedjelje uz susrete Europske Superlige gdje smo od Mađara izgubili 6:0, a s Česima i Slovacima u oba susreta odigrali 5:5, te danas u Hrvatskoj Superligi ubilježili pobjedu protiv Pule - zadovoljan je predsjednik STK Starr Ronald Redjep čiji klub je u subotu 21. listopada odigrao čak tri kola Europske Superlige.

- Protiv Čeha i Mađara smo igrali bez naša prva dva reketa Zenga i Tana, čemu valja dodati kako nam je Zeng bio od velike pomoći u pripremi mečeva protiv mladih reprezentacija Češke i Slovačke, gdje je kao trener predvodio našu ekipu. Zeng se još uvijek oporavlja od neugodne ozljede te ga čuvamo za nastavak hrvatskog prvenstva - zaključuje Redjep.

Česi, Slovaci i Hrvati nakon prvoga kola Europske Superlige bodovno su izjednačeni, a Mađari im bježe tri boda. Ukoliko u nastupajućem susretu STK Starr ostvari pobjedu nad Česima i Slovacima, što svakako mogu uz nastup Zenga i Tana, tada će se plasirati u polufinale ovoga uglednog europskog stolnoteniskog klupskog natjecanja.