Počele prijave za ovogodišnji, 10. biciklistički maraton Kajkavijana

| 4.3.2016. u 17:15h | Objavljeno u Sport

Biciklistički maraton Kajkavijana ove godine obilježava jubilarno 10 izdanje, a Kajkavijana 2016 održat će se 11.06. i startat će toćno u ponoć, kao i svake godine, a prve prijave započele su ovaj tjedan.

Osim Velike Kajkavijane (245 km), vozi se još i dvije kraće utrke, Mala Kajkavijana (135 km) te Moj prvi Kaj maraton (85 km). Nakon brojnih upita, od ove godine Kajkavijana se konačno širi i na cestovni biciklizam te će se po prvi puta održati i Tour de KAJ.

Sve je počelo 2006. godine, kada je skupina entuzijasta, okupljena u Brdsko-biciklistički klub ASI, pokrenula jedinstvenu Kajkavijanu. Cilj je bio u 24 sata proći na biciklu sve najvažnije vrhove Hrvatskog Zagorja. Glavni, jedini i najvažniji, i nije se mijenjao svih ovih godina.

Uz ovu ultramaratonsku utrku, s vremenom su dodane i dvije kraće utrke, a broj natjecatelja je sve više rastao te je Kajkavijana postajala sve popularnija, i poznatija i širem krugu ljudi. A ove godine najznačajnija novost bit će i cestovna utrka, za koju su mnogi pitali tijekom godina. Tour de KAJ bit će dug 260 kilometara, prolazit će kroz tri županije.

Lani je po prvi puta start utrke bio na varaždinskom Kapucinskom trgu, uz dodatne sadržaje, vezane uz biciklizam i zdravi život, sve u svrhu stvaranja prepoznatljivog varaždinskog sportskog brenda Kajkavijane. Ove godine će se unaprijediti i dječje natjecanje dodatnim kategorijama, raznovrsnijim poligonima i kvalitetnijim nagradama. Za sve navijače i gledatelje u večernjim satima subote organizirat će se i popratni zabavno-glazbeni program.

Organizacijsku strukturu maratona čini dobro uhodana ekipa od 15-ak volontera, članova kluba, koji svoje slobodno vrijeme i dobru volju stavljaju na raspolaganje klubu kako bi svim biciklistima, a pogotovo varaždinskim ponudili kvalitetan događaj kakvih u Varaždinu i okolici nažalost kronično nedostaje.

Ovaj tjedan započele su i prijave za ovogodišnju Kajkavijanu, a prijaviti se možete na internet stranici, kao i pogledati trase i propozicije natjecanja  http://bbk-asi.hr/19-lanci/241-kajkavijana-2016.