Stella Gotal Foto: ŽNK Lepoglava

Stella Gotal: Jednog dana želim biti izbornica ženske seniorske reprezentacije

| 8.4.2020. u 13:25h | Objavljeno u Sport

Na nedavnoj izvještajnoj skupštini varaždinskog ŽNS-a dodijeljena su priznanja pojedincima za njihov rad tijekom 2019. godine, a među dobitnicima bila je i trenerica Ženskog nogometnog kluba Lepoglava te izbornica ženske nacionalne vrste do 17 godina, Stella Gotal koja je najmlađa izbornica neke reprezentacije u Europi. Ovo joj je već drugo priznanje za rad u 2019. godini, budući da je u veljači ove godine primila priznanje Grada Lepoglave kao najbolja trenerica u 2019. godini.

- Svako priznanje koje dobijem predstavlja mi veliku čast. Zapravo, to je samo potvrda dobrog rada i dobrog puta na kojem se trenutno nalazim jer da nije tako vjerojatno ne bi ni dobila ta priznanja. Samim time priznanja su mi motivacija da još više radim i trudim se te napredujem i da, naravno, dobijem još takvih priznanja - naglasila je Gotal.

Kao djevojčica trenirala je razne sportove, od tenisa, karatea do rukometa, ali je nogomet oduvijek njezina najveća ljubav. Često je provodila dane na ulici igrajući nogomet s dečkima.

Tijekom aktivne karijere igrala je na poziciji beka ili na golu, a nosila je dres samo dva kluba. Sa 17 godina zaigrala je za seniorsku ekipu ŽNK Lepoglava, a na ljeto 2016. godine prešla je u redove tada tek osnovanog Ženskog nogometnog kluba Dinamo. Ta avantura potrajala je samo šest mjeseci nakon čega se vratila u matični ŽNK Lepoglava.

Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...