Srebro za SRD 315 Sjeverozapad na Istratreku

| 29.3.2016. u 11:01h | Objavljeno u Sport

Ni treća utrka u sklopu Treking lige -  Compressport Istratrek 2016. nije prošla bez medalje za klub SRD 315 Sjeverozapad. Jelena Sekelj osvojila je drugo mjesto, a povratak među najbolje najavio je i Marko Leljak sa četvrtim mjestom.

Ljepota i jedinstvenost spomenika kulturno-povijesne baštine u Općini Gračišće i očuvani krajolik bili su kulisa ovogodišnje utrke koja se odvijala u tri kategorije: Ultra (cca 40 km), Challenger (cca 25 km) i Light (cca 12 km). Četiri člana SRD 315 Sjeverozapad nastupili su u kategoriji Challenger.

S obzirom da je riječ o utrci koja uključuje orijentaciju i obavezan dolazak natjecatelja na kontrolne točke koje je odredio organizator, birali su se različiti putovi do kontrolnih točaka. Tako je jedna kriva procjena puta do zadnje kontrolne točke prije cilja Jelenu Sekelj  umalo koštala postolja.

Vrijeme izgubljeno na prolazak kroz trnje i po koritu potoka, dok su drugi trčali prohodnom stazom, trebalo je nadoknaditi na posljednjem usponu u Gračišće koje se nalazi na brdu. Ovdje je Jelena Sekelj prestigla dvije natjecateljice, čime je osigurala drugo mjesto u kategoriji Challenger sa vremenom 2:42:47.

Marko Leljak, nakon dulje pauze od natjecanja, pokazao je da se u ovoj sezoni ozbiljno računa na njega. U jakoj muškoj konkurenciji Marko Leljak je bio odličan četvrti sa vremenom 2:15:40. Koliko je muška utrka bila neizvjesna govore i rezultati prve četvorice, koji su svi stigli unutar samo 3 minute.

Odličan povratak na utrke svojim nastupom na Istratreku najavila nam je i Ana Hrešč koja je, nakon dulje pauze i bez treninga, ciljem prošla sa vremenom 3:25:58 i dvadeseta u poretku žena. Od članova SRD 315 Sjeverozapad nastupio je i Vanja Šmođi koji je utrku završio sa vremenom 3:25:59.

Challenger utrka bila je brza, a prolazilo se kroz sela, šume, polja, downhill staze. Trčalo se uz potoke, penjalo na brežuljke, prolazilo pitoresknim gradićima Pićan i Gračišće.

Standardno odlična organizacija Istratreka i ove je godine privukla preko 400 natjecatelja, iz čak 6 država. Osim članova SDR 315 Sjeverozapad na Istratreku su nastupili i Igor Varga, Igor Golec, Denis Vujaklija i Damir Habijan.