Jelena Sekelj ponovno je osvojila medalju za SRD 315 Sjeverozapad

Srebro Jelene Sekelj na prvoj pećinskoj utrci u Hrvatskoj

| 27.7.2016. u 18:33h | Objavljeno u Sport

U jedinstvenom parku prirode Grabovača kod Perušića održana je prva pećinska utrka u Hrvatskoj, prvi lički maraton od pećine do pećine, na kojem su natjecatelji morali ulaziti i 400 metara u dubinu zemlje.

Lika Cave Trek, prvi pećinski trekking, okupio je prošle subote u Perušiću 584 trkača u četiri kategorije. Bila je to utrka od pećine do pećine, na udaljenostima kao kod cestovnog maratona odnosno polumaratona, samo u ovom slučaju s promjenjivom konfiguracijom terena i s visinskim razlikama.

Trčalo se kroz šumu, makadamske i druge off road putove, preko brda i minimalnim dijelom asfaltiranim putovima kroz lička sela. Trkači su tako prošli vidikovcem iznad rijeke Like, geomorfološkim spomenicima prirode pećinom Samograd  i Medinom pećinom i špiljom pod turskom kulom, kanjonom rijeke Like sve do jezera Krušćica. U pećini Samograd trčalo se na sam kraj pećine, 400 metara u dubini zemlje.

Prekrasnim krajolicima Like, na području Pećinskog parka Grabovača, jedinog pećinskog parka u Hrvatskoj, prošle su subote trčali i članovi SRD 315 Sjeverozapad, ostvarivši opet izvanredne rezultate.

Zapaženo 8.mjesto u teškoj konkurenciji zauzeo je Zenil Vugrinec, istrčavši stazu od 27 km sa 800m visinske razlike u vremenu 3:27:09. Odmah iza njega u cilj je stigao i drugi član varaždinskog kluba, Ivan Plačko, s vremenom 3:31:07.

Ranko Orehovec bio je 35. U muškoj konkurenciji, s vremenom 4:09:34. Srebro u ženskoj konkurenciji osvojila je Jelena Sekelj, pretrčavši tu istu dionicu u vremenu 3:38:37. Od Varaždinaca su na utrci sudjelovali i Gordana i Dražen Vrček.