Sportski susreti triju gradova u Lendavi

| 18.10.2016. u 10:48h | Objavljeno u Sport

U sklopu projekta "Sportski susreti triju gradova" održani su prvi ovogodišnji sportski susreti u Lendavi između mladih sportaša tog grada, mađarskog Zalaegerszega i Varaždina.

U projektu odnosno sportskoj manifestaciji, koja se održava već dvanaestu godinu, sudjeluju Športna zveza Lendava, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Zajednica sportskih udruga iz Zalagerszega.

Podsjetimo, riječ je o projektu koji preko sportskih natjecanja povezuje tri prijateljska grada: Lendavu, Varaždin i mađarski Zalaegerszeg, a u čijoj organizaciji sudjeluju sportski savezi ili zajednice spomenutih gradova. Na sportskim borilištima susreću se srednjoškolci iz tri grada, a u stručnom, sportskom dijelu, imaju potporu trenera i kineziologa.

Ovoga puta srednjoškolci-sportaši iz triju gradova natjecali su se u Lendavi u malom nogometu i atletici. Boje Varaždina branili su u nogometu srednjoškolci iz Strojarske i prometne škole koje je vodio profesor kineziologije, Nedeljko Pavlec, dok su se u atletici natjecali srednjoškolci, članovi AK „Sloboda“, koje je vodio trener u tom klubu i viši stručni suradnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Marinko Šipoš.

U malom nogometu osvojeno je treće mjesto dok su u atletici varaždinski predstavnici bili najbolji. Natjecanja u atletici bila su u trčanju na 300 m, bacanju kugle i skoku u dalj.

Domaćin slijedećeg susreta je Varaždin početkom studenog. Natjecanja koja će organizirati Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina bit će u košarci i streljaštvu.