Stručna suradnica Anica Sitar Dvorski predstavljala je Zajednicu SUGV-a na sastanku u Zalaegerszegu Foto: Zajednica sportskih udruga grada Varaždina

Sportski susreti triju gradova ove godine počinju u Varaždinu

| 14.3.2017. u 11:41h | Objavljeno u Sport

„Sportski susreti triju gradova“ projekt je koji preko sportskih natjecanja povezuje tri prijateljska grada – Lendavu u Sloveniji, Zalaegerszeg u Mađarskoj i Varaždin u Hrvatskoj, a u čijoj organizaciji sudjeluju sportski savezi ili zajednice tih gradova.

Na sportskim borilištima susreću se srednjoškolci iz tri grada, a u stručnom, sportskom dijelu imaju potporu trenera i kineziologa. Projekt je započeo 2005. godine i u 2017. će biti trinaesta godina kontinuirane uspješne provedbe. Svake je godine uključeno između 180 i 200 sportaša srednjoškolaca.

U Zalaegerszegu je održan radni sastanak vezan uz organizaciju i provedbu međunarodnog projekta „Sportski susreti triju gradova“ u 2017. godini. Delegaciju domaćina predstavljao je Andrej Torok, koji je zadužen za školski sport u Županiji Zala. Iz Slovenije su stigli Franc Horvat i Jože Pal, predstavnici Športne zveze Lendava, a Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina predstavljala je stručna suradnica, Anica Sitar Dvorski.

Dogovoreno je da se u rujnu u Varaždinu održe natjecanja u atletici i kuglanju te revijalno natjecanje u rukometu. U listopadu će se srednjoškolci u Zalaegerszegu natjecati u nogometu i streljaštvu uz pokazno natjecanje u nogometu za djevojke. Susreti će završiti u studenom u Lendavi gdje će se igrati košarka i odbojka, a badminton će biti pokazni sport.

Također je dogovorena zajednička kandidatura ovog projekta na natječaj Erasmus+ sport za 2018. godinu.