Učenici Druge gimnazije Varaždin koji će od 2. do 9. svibnja 2018. godine predstavljati Hrvatsku u Maroko na Gimnazijadi Foto: Martin Novosel

Čak 19 sportaša Druge gimnazije Varaždin će putovati iduće godine u Maroko

| 16.11.2017. u 13:02h | Objavljeno u Sport

Hrvatski školski sportski savez Republike Hrvatske odlučio je da će Druga gimnazija Varaždin sa svojom školskom ekipom sudjelovati i predstavljati Hrvatsku na Gimnazijadi koja će se održati od 2. do 9. svibnja u Marrakechu u Maroku 2018. godine u 7 pojedinačnih kategorija: atletika, plivanje, hrvanje, tenis, biciklizam, karate i streličarstvo.

- Mi Varaždinci volimo biti skoro pa u svemu prvi, ali čak i da u ovom slučaju nećemo biti prvi, sigurno ćemo biti najbrojniji jer od svih 19 učenika koji su bili predloženi od strane profesora su potvrdili svoj odlazak na natjecanju uz pristanak roditelja. Ovo će za nas već biti treće međunarodno svjetsko natjecanje. Ponosni smo kao škola da smo sa našim sportskim razredom već ostvarili vrhunske rezultate na međunarodnoj sceni - rekla je ravnateljica Druge gimnazije Zdravka Grđan na danas održanoj novinarskoj konferenciji u prostorijama Druge gimnazije Varaždin.

U atletici će ih predstavljati Rahela Leščak i Marta Novak, u plivanju Jakov Igrec, Martina Štefinec, Lea Ćelić i Mirta Piskač, u hrvanju Iva Gerić i Edi Kelemenić, u tenisu Nika Svetec, Maks Kostić Ferček, Juraj Koščec, Leon Gotić, Ivana Bajs i Doris Ptiček, u biciklizmu Nikola Vinko i Karlo Kožić, u karatu Jana Huzjak i Dorian Kalajdžija, a u streličarstvu Tihana Kovačić. Na prvenstvo će ići s voditeljima Dariom Kosom i Alenom Melnjakom.

- Ova škola je svojim uspjesima u sportu skrenula pozornost na sebe i zato svi mi koji se bavimo ovim poslom, imamo jednu obvezu da vam u tehničkom i logističkom smislu osiguramo uvjete za sve što je vama potrebno za odlazak na ovo prvenstvo onako kako je to zamišljeno. Ja koristim ovu priliku da vam od srca čestitam jer je ovo veliki uspjeh - rekao je na konferenciji Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije.

 Prisutnima se obratio i Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, koji je također pohvalio sve učenike i putnike koji će predstavljati ne samo Varaždinsku županiju, već i Republiku Hrvatsku na ovom velikom natjecanju. 

- Ovo je velika stvar, kako za vašu školu tako i za Varaždinsku županiju . I ja sam dolazim iz sporta i sportaš sam cijeli život. Ja se nadam da ćete osim po brojnosti biti i prvi po broju medalja u konačnici. U svemu tome ima zasluge i ZSUGV-a jer svi vi dolazite iz klubova u kojima se trudimo da vam koliko možemo osiguramo uvjete u trenažnom procesu - rekao je Alen Runac.

Na sjednici su bili još prisutni i Ivana Putarek, tajnica ZSUGV-a, Josip Košutić, stručni suradnik Hrvatskog školskog sportskog saveza te profesori Dario Kos i Alen Melnjak.

_DSC9656.jpg

 

_DSC9643.jpg

 

_DSC9671.jpg

 

_DSC9670.jpg

 

_DSC9683.jpg