Župan priredio prijem za članove KUD-a Salinovec Foto: Varaždinska županija

Župan priredio prijem za članove KUD-a Salinovec

I.D./Varaždinske vijesti | 8.12.2015. u 14:21h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U Županijskoj palači u Varaždinu priređen je prijem za članove KUD-a Salinovec, jednog od najboljih i najaktivnijih kulturno-umjetničkih društava u Varaždinskoj županiji.

Pozdravivši okupljene članove KUD-a, župan Predrag Štromar je naglasio važnost djelovanja ovakvih društava jer se na taj način najbolje njeguje i promiče tradicijska vrijednost cijele Varaždinske županije.

- Očuvanje tradicionalne baštine te njegovanje običaja zadaća je cijele lokalne zajednice, a sve Vaše nagrade i priznanja te gostovanja dokazuju koliko ste cijenjeni diljem naše županije, ali i van nje. Od svojih početaka bilježite mnoštvo uspjeha i drago mi je da na taj način predstavljate našu županiju te izrazito pozitivno utječete na kulturni razvoj grada Ivanca i Varaždinske županije – rekao je župan te članovima zaželio svako dobro u sljedećoj godini te mnogo uspjeha u radu.

Zahvalivši županu na prijemu, predsjednica KUD-a Salinovec Valentina Posavec Kovač je naznačila kako danas KUD broji 50 članova raspoređenih u tri sekcije: odraslu plesnu, dječju plesnu i tamburašku sekciju.

- Sav naš rad temelji se na entuzijazmu i ljubavi prema folkloru, ali i želji za druženjem te promocijom našega kraja. Društvo se prije svega bavi njegovanjem izvornog folklora, obnavljanjem i prikazivanjem plesova i pjesama svog kraja, ali također bavi se sakupljanjem starina, prezentacijom tradicionalnih jela i starih zanata kao i edukacijom mladih na tradicionalnim instrumentima salinovečkog kraja - rekla je predsjednica KUD-a te zahvalila Županiji na pomoći i podršci u radu.

Kulturno umjetničko društvo Salinovec osnovano je 1999. godine s ciljem očuvanja i njegovanja kulture, tradicije i običaja ivanečkog kraja, Hrvatskog zagorja i domovine, kao i okupljanja građana i mladih te razvoja kulturno umjetničkog amaterizma kojim se odgaja mladež te njeguje domoljublje i kultura Hrvatske.