Novomarofski internacionalac Martin Vugrinec potvrdio je kvalitete s dvije pobjede na Grobniku

Spidermartinu dvije pobjede na Grobniku u prvim utrkama OP Hrvatske

| 4.4.2017. u 19:38h | Objavljeno u Sport

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec (18), Spidermartin, pobjedama je otvorio ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motociklizmu, u klasi 600 superstock, u kojoj brani lanjski naslov, kojeg je osvojio kao najmlađi u povijesti hrvatskog motociklizma.

Prve dvije ovogodišnje utrke vožene su na riječkom Grobniku, a Spidermartin uvjerljivo je slavio i u subotu i u nedjelju. Na subotnjoj utrci konkurenciji je pobjegao već u drugom krugu, a u nedjelju su zajedno startali natjecatelji u klasi 600 i 1 000, koji su išli prvi a nakon 20 sekundi i vozači klase 600, a Vugrinec je u ukupnom poretku došao na cilj kao treći, pokazavši da su pripreme u Španjolskoj bile jako dobro tempirane i odrađene te da Martin Vugrinec u svojoj klasi više nema konkurencije u Hrvatskoj.

Spidermartin je na Grobniku vozio prošlogodišnji motor, s kojim je i trenirao u Španjolskoj, a novi motocikl Kawasaki ZX 6R, koji je vrijedan 120 tisuća kuna, a kojeg je mladi novomarofski motociklist dobio na poklon od slovenske tvrtke, sada odlazi u proces prerađivanja iz cestovnog u trkači motocikl, nakon čega će obaviti i dva testiranja na domaćem terenu.

Slijedeća utrka za Martina Vugrinca bit će Europsko prvenstvo u Poznanju sredinom svibnja.